5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

10 weetjes over collageen-eiwit

Natuurlijk hebben we wel eens van collageen gehoord. Maar waar is het nou eigenlijk écht goed voor? En waarom zou ik een collageen supplement in de kast hebben moeten staan? Simpel. Ben je ouder dan 25, lees dan deze 10 weetjes aandachtig door.

  1. Collageen is het meest voorkomend eiwit in je lichaam. Het is één van de belangrijkste bouwstenen voor je botten, huid, spieren, pezen en bindweefsel.
  2. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid én elasticiteit van je huid. Het zorgt ervoor dat je huid er jong en fris uitziet.
  3. Goed nieuws voor sporters: want studies tonen aan dat spiermassa’s verhoogd worden door collageen supplementen. Ook helpt collageen je spieren na een intensieve workout sneller herstellen.
  4. Je zou kunnen zeggen dat collageen een soort ‘lijm’ is die delen van het lichaam, zoals bindweefsel en bloedvaten, bij elkaar houdt. De naam collageen is dan ook afkomstig van het Griekse ‘kolla’ wat lijm betekent.
  5. Je lichaam maakt collageen aan, maar deze productie neemt af na je 25ste. Eén van de zichtbare tekenen daarvan is dat je huid bijvoorbeeld minder stevig en soepel wordt. Door gehydrolyseerde collageen in te nemen, krijgt je lichaam een signaal waardoor je ook weer op een natuurlijke manier collageen aanmaakt.
  6. Je kunt collageen in poedervorm prima door je koffie, thee, yoghurt of smoothie mengen. Heerlijk!
  7. Collageen in poedervorm is trouwens ook sneller absorbeerbaar en verteerbaar dan in pilvorm. De collageen wordt pas verteerd in je dunne darm en na ongeveer 1 uur opgenomen in je bloed.
  8. Vitamine C is één van de belangrijkste bouwstenen voor de productie van collageen. Daarom is Niche 4 Health ook verrijkt met een flinke dosis vitamine C!
  9. Suiker, teveel zon of roken verstoren de productie van collageen.
  10. Pijn in je gewrichten & stijfheid kan veroorzaakt worden doordat het collageengehalte in je lichaam is afgenomen. Collageen dient als een soort smeerolie voor je gewrichten. Door voldoende aanmaak van collageen kunnen je gewrichtsklachten afnemen.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found