5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

5 vragen aan Obstacle Run atlete Sandy Symans

Obstacle Run (OCR) is een sport die steeds populairder wordt in Nederland. Wij denken dan meteen aan modder besmeurde atleten die vele hindernissen moeten trotseren. Tijd om er meer over te weten te komen en daarom 5 vragen aan Obstacle Run atlete Sandy Sysmans uit België, die daarvoor vaak in Nederland is.

 

Jij bent een Obstacle Run atlete. Wat houdt die sport precies is? 

Obstacle Run zijn wedstrijden op tijd, waarbij je ongeveer 20 km aflegt met 40 à 50 hindernissen die uiteenlopend zijn van muurtjes, monkeybars (stangen achter elkaar), ringen, lowrig (katrollen) en multirig (stang gevold door ringen). Soms met een zandzak van 20 kg berg op, berg af rennen…. Je moet fysiek sterk zijn en daarom train ik hard aan mijn conditie en op kracht en gripkracht.

 

Is de sport in België net zo populair als in Nederland? 

In België is deze sport absoluut nog niet zo populair als in Nederland en daarom ga ik sommige periodes wekelijks de grens over om in Nederland te trainen op techniek. Mijn coach zit in Breda dus voor de Personal Training-sessies ben ik sowieso vaak in Nederland aanwezig.

 

Hoe ben je ermee in aanraking gekomen?

Deze sport beoefen ik nog maar 2 jaar. Ik kom uit een totaal ander wereldje… Thaiboksen op wedstrijd niveau waar ik ook hard moest trainen. In 2015 was de eerste keer dat ik voor de fun mee deed aan een Obstacel Run “Battle off Thor” en na de finish was ik onmiddellijk verknocht aan deze sport. Bij thuiskomst heb ik mij direct ingeschreven voor de volgende Run. Een half jaar later leerde ik mijn vriend Ronny kennen die toen in het bestuur van OCR Belgium zat.  Hij zei tegen mij dat hij in mij een vrouw zag die op het OCRWC (World Championship) kon staan. Daar moest ik toen nog om lachen.

 

Wat voor trainingsschema heb je en wat moet je ervoor laten?

In december 2016 ben ik samen met Ronny naar zijn coach Maaike Rijk gegaan, die mij heeft gescreend tijdens een training. Ook zij zag potentie in mij en heeft mij toen ook getraind zodat ik in oktober 2017 mijn allereerste OCRWC liep in Canada. Onze schema’s zijn meestal blokken van 6 weken waar we 2 keer bij de coach zelf training hebben. Daarnaast trainen we zelf ongeveer 5 à 6 keer per week met en 1 à 2 rustdagen. Wat ik hiervoor moet laten? Eigenlijk niets omdat we als koppel dezelfde sport beoefenen en samen aan trainingen en aan wedstrijden deelnemen. Wel beiden in onze eigen categorie;“hahaha”.

 

Je neemt ook Collageen van Vital Supply. Waarom en wat heeft het voor jou gedaan?

Ik ben met het collageen van Vital Supply begonnen in april 2017 nadat ik het tegen kwam op facebook. Ik verwachte dat het mij zou kunnen helpen met mijn herstel tussen mijn wedstrijden door, omdat deze sport toch wel veel van je lichaam vergt. In mei 2017 had ik redelijk wat op de planning staan, Rat Race in Engeland 32km met 200 obstacles, Iron Viking in Amsterdam 42km met 107 obstacles. Nadat ik het collageen bleef innemen stond ik echt versteld dat ik bij de Iron Viking volledig hersteld aan de start stond. Ik was zelfs tussen de wedstrijden door blijven trainen. Collageen eiwit neem ik nu nog steeds dagelijks samen met twee andere producten.

 

Welke doelen heb je nog voor je zelf gesteld? 

Mijn doel voor dit jaar was om weer aan de start te staan van het OCRWC in Londen, maar helaas ben ik vorig jaar na kerst met spoed naar het ziekenhuis gebracht omdat er in mijn hand een bacterie zat die mijn zenuw had geraakt. Ik moest meteen geopereerd worden. In het ziekenhuis startte ik al na paar dagen weer met collageen en na thuiskomst kreeg ik dagelijks fysiotherapie. Dit samen met een aangepast trainingsschema van mijn coach heeft ervoor gezorgd dat ik snel weer krachttraining kon doen. Eind juni kon ik mijn eerste competitie run weer doen en heb mijzelf toch weten te plaatsen voor het OCRWC waar ik nu als doelstelling heb een top 30 positie in mijn age-group te behalen. Mijn potje collageen reist natuurlijk weer mee naar Londen!!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found