5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

6 vragen aan turnster Eythora Thorsdottir (20) over haar comeback

Na een jaar lang blessureleed heeft Eythora weer de aansluiting gevonden met de wereldtop. Met een EK-zilver (vloer) kan je wel spreken van een zeer sterke comeback. Wij stellen haar 6 vragen hoe ze dat voor elkaar heeft gekregen.

 

Voor diegenen die jou nog niet kennen, hoe kom je aan die bijzondere naam en hoe ben je in het turnen verzeild geraakt?

“Ik ben van origine IJslands dus vandaar de bijzondereIJslandse naam.

Echter ben ik wel gewoon in Nederland geboren. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn in IJsland geboren. Mijn opvoeding ging dus ook gepaard met de IJslandse taal die wij tot de dag van vandaag thuis spreken.”

“Ik was 6 jaar oud toen mijn juf op de basisschool talent in mij zag tijdens de gymlessen. Zij zat zelf ook een beetje in de turnwereld, dus heeft ze toen mijn ouders geadviseerd mij te laten turnen. Daar begon het eigenlijk allemaal. Het was denk ik twee jaar later dat ik mee mocht draaien in de topsport.”

 

In 2015 maakte je je debuut in het Nederlandse team op seniorenniveau. Wat zijn je mooiste herinneringen vanaf die periode tot nu?    

“Dat zijn de Olympische Spelen Rio 2016 waar ik individueel en met het team een historische prestatie neer heb gezet (9in de Meerkamp en 7als Team).

Verder het EK 2017 in Roemenië waar ik zilver en brons haalde op balk en vloer (zilver op balk en brons op vloer).

Natuurlijk ook het afgelopen EK in Polen waar ik mijn comeback maakte en zilver op vloer behaalde.”

 

Hoe ziet jouw trainingsschema eruit en hoe veranderd dat naar een toernooi toe?

“Ik train 8x per week en in totaal 30 uur. Richting een toernooi blijft dit eigenlijk wel hetzelfde tot twee weken voor het toernooi. Dan wordt het misschien net ietsje minder om extra fit en uitgerust te zijn!”

 

Je ben net terug van een lange blessure. Hoe zijn die blessures ontstaan en wat heb je ervoor moeten doen om snel te herstellen?

“Beide blessures (gebroken ribben en gebroken hand) hadden te maken met een ongelukje tijdens het trainen. Heel erg zuur, maar helaas het kan gebeuren. Voor mijn ribben was vooral rust nodig en voor mijn hand was een operatie nodig en daarna tijd om te herstellen. Om zo snel mogelijk te herstellen ben ik vooral met fysio en osteopathie aan de slag gegaan en voor de rest gewoon jezelf de tijd gunnen en niet forceren.”

 

Jij gebruikt ook Collageen van Vital Supply. Waarom ben je ermee begonnen en wat heeft het voor jou gedaan?

“De functie van het product sprak mij met name erg aan. Als topsporter blijf je altijd zoeken naar hoe jij nog beter in je sport kan worden. Alleen je best doen in de trainingen is vaak niet genoeg. Buiten de turnhal is ook veel winst te halen. Zo zoek ik de winst vaak ook in suppletie.”

“In mijn zoektocht werd mijn in interesse gewekt door Collageen. Voor mij als topsporter is ook erg belangrijk dat al mijn suppletie getest is op doping. Vandaar dat ik terecht kwam bij het Collageen van Vital Supply, dat dopingvrij is (NZVT-batches)!”

“Het grappige is dat ik sinds kort ook werk met een voedingsdeskundige (weer een geval van zoeken naar ‘nog beter worden’) en hij adviseerde mij ook aan de slag te gaan met Collageen van Vital Supply. Gelukkig was ik daar al een tijdje mee bezig.”

“Het product heeft er voor mij voor gezorgd dat mijn lichaam net wat weerbaarder aanvoelt. Je wilt als topsporter zo min mogelijk pijntjeservaren. Een tijdje na de start van de inname van Collageen merkte ik dat ik wel minder pijntjesdan voorheen had. Dus dat is echt top!”

 

De Olympische Spelen zijn volgend jaar. Hoe ziet vanaf nu jou Road to Tokyo eruit?

“De aankomende periode is gericht op de voorbereiding voor het WK in Stuttgart. Daar moeten wij ons als team kwalificeren voor de Olympische Spelen 2020. Als ons dat gelukt is, start het kwalificatie traject voor het team van de Olympische Spelen.

Er mogen maar vier meiden mee in het team dus ik ga keihard mijn best doen om ervoor te zorgen dat ik een van die vier mag zijn.”

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found