5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Beste collageen poeder voor de huid

Met het verstrijken van de jaren zal je aan je huid merken dat deze minder soepel en elastisch wordt. Alsof dat niet al vervelend genoeg is beginnen er zich ook rimpels te vormen. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar de reden achter deze verschijnselen en naar opties om die gehate tekenen van ouderdom te voorkomen.

Waarom heb je extra collageen nodig?

De reden dat aan de huid te zien is dat je ouder wordt is dat de collageenaanmaak in het lichaam na je 25ste verjaardag begint af te nemen. In de jeugd werkt het lichaam optimaal om de groei van het lichaam te waarborgen. Daarna neemt de aanmaak van collageen langzaam af en het collageen dat wordt gevormd is minder stevig en sterk dan daarvoor.

Om het lichaam te ondersteunen om de collageenaanmaak zo lang mogelijk op peil te houden kun je collageensupplementen gebruiken. Zo bestaan er onder andere crèmes en zalven waar fabrikanten collageen aan toe hebben gevoegd. Het probleem met deze smeersels is echter dat ze niet werken.

Collageen kan niet door de huidbarrière heen en wordt dan ook niet opgenomen door het lichaam. Dus hoewel het smeren van producten op de huid wel bepaalde voordelen biedt, doet het niks om het tekort aan collageen aan te vullen.

Wat kun je het beste doen?

Het is dus belangrijk om te kiezen voor een oraal collageensupplement. Hierin zijn diverse mogelijkheden. Uit onderzoek is echter gebleken dat het innemen van gehydrolyseerd collageenpoeder de beste optie is.

Collageen uit de voeding wordt namelijk niet volledig opgenomen. Dat komt omdat het eerst moet worden afgebroken tot kleine deeltjes die door de darmwand heen kunnen. Deze vertering is meestal niet volledig, waardoor je rendement lager is. Daarbij is het lastiger uitkienen. Je weet niet hoeveel collageen er precies in een stuk zalm, een biefstuk of kommetje botten bouillon zit. Maar met poeder, kun je d.m.v. een maatschepje, met chirurgische precisie, de juiste dosering aanbrengen in je favoriete drankje of yoghurt.

Bij gehydrolyseerd collageenpoeder heeft de afbraak in kleinere stukjes reeds plaats gevonden. Het is dus niet meer nodig dat het collageen eerst verteerd moet worden. Daardoor kan het volledig door de darmwand worden opgenomen en door het lichaam gebruikt worden om de collageenvoorraad aan te vullen. Je hebt zo meer zekerheid dat iedere dag weer je de juiste hoeveelheid (ca. 10 mg) binnenkrijgt.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het gehydrolyseerd collageenpoeder opgelost wordt in een vloeistof. Het hoeft dus niet zoals bij een pil eerst nog uit elkaar te vallen. Bij collageenpillen kan het bij een verstoorde vertering voorkomen dat de pil in ongewijzigde vorm het lichaam weer verlaat.

Conclusie

Als je dus op zoek bent naar de beste manier om je lichaam te ondersteunen om die vervelende verschijnselen van ouderdom zo lang mogelijk uit te stellen kun je het beste kiezen voor een gehydrolyseerd collageen poeder.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found