5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Beste collageen voor de huid

Veel mensen vragen zich af of het noodzakelijk is om een collageensupplement te nemen. Ze hebben gehoord dat de aanmaak van collageen na het 25ste levensjaar afneemt maar weten niet precies hoe het zit en of het een probleem is.

Daarom zullen we je vertellen wat het belang is van het gebruiken van collageensupplementen en op welke manier je lichaam hiervan optimaal kan profiteren.

Supplementen voor de huid

Omdat collageen een belangrijk deel van de huidstevigheid levert, denken sommige mensen dat het smeren van zalf of crème nuttig is om de afnemende hoeveelheid collageen in het lichaam aan te vullen. Helaas is niet aangetoond dat dit ook maar enig nut heeft. Collageen kan niet door de huidbarrière heenkomen en zal dus niet opgenomen worden.

Echte schoonheid komt net als voldoende collageen van binnenuit. De enige manier om ervoor te zorgen dat het lichaam over meer collageen beschikt is door het innemen van speciale supplementen. Op die manier kan je lichaam de collageen via de spijsvertering opnemen en benutten voor de processen die het behoud van een gezond lijf noodzakelijk zijn. (Denk daarbij niet alleen aan je huid maar ook aan je botten, kraakbeen en bindweefsels.)

Pillen of poeders?

Bij het zoeken naar een geschikt collageensupplement zul je online zowel pillen als poeders tegenkomen.  Wat echter een veelvoorkomend probleem bij pillen is, is dat de werkzame stoffen niet goed worden opgenomen. Dat geldt niet alleen voor collageen, maar voor de meeste soorten supplementen in pilvorm. Het lichaam heeft moeite om de pil af te breken tot hapklare brokjes die de darmwand kunnen passeren. Pas dan komt het in de bloedbaan en kan het lichaam de bouwstoffen benutten.

Het heeft dan ook de voorkeur om  te kiezen voor een poeder of een capsule. Hierbij hoeft het lichaam niet eerst aan de slag om het supplement uit elkaar te halen. Doordat het collageen in poedervorm niet eerst uit elkaar hoeft te worden gehaald, kan het lichaam het snel opnemen op het moment dat het in de darm komt. Zo heb je een optimaal rendement van het collageen dat je inneemt.

Om collageenpoeder te maken wordt collageen gewonnen en vervolgens gehydrolyseerd. Dat wil zeggen dat het collageen wordt afgebroken tot peptiden. Dit zijn kleine groepjes aminozuren die gemakkelijk kunnen worden opgenomen en benut kunnen worden als bouwsteen voor collageen.

Conclusie

Samenvattend kunnen we dus concluderen dat het op de huid aanbrengen van collageen niet zinvol is. Het oraal innemen van een collageensupplement is echter een verstandige keuze na je 25ste. Gehydrolyseerd collageenpoeder heeft hierbij de voorkeur, omdat dit voor het lichaam makkelijk op te nemen is.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found