5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Broze nagels? 9 natuurlijke tips

Broze nagels kunnen veel oorzaken hebben- leeftijd, dieet, te lang nagellak dragen, of gewoon pech. Maar er zijn genoeg natuurlijke manieren om je nagels weer gezond te maken. Hier zijn de 9 beste tips om je te helpen langere en sterkere nagels te krijgen:

1. Gebruik een natuurlijke nagelversterker

Nagelverharders en -verstevigers werden van oudsher gemaakt met formaldehyde (dat is wat de nagellak zo stijf doet opdrogen). Dit is de reden waarom de meeste experts je zouden vertellen om ze te vermijden, omdat formaldehyde een potentieel gevaarlijk ingrediënt is. Nu zijn er tal van plantaardige opties die gebruik maken van ingrediënten zoals vitamine E, olijfolie, knoflook en theeboomolie om de nagel te voeden met voedingsstoffen, in plaats van ze oppervlakkig te versterken.

2. Neem een collageen of biotine supplement

Uit onderzoek blijkt dat collageensupplementen een gezonde nagelgroei kunnen ondersteunen. Uit één onderzoek bleek dat wanneer patiënten 24 weken lang dagelijks collageen innamen, hun nagels beter gezond bleven, sneller groeiden, minder afbraken en er beter uitzagen (bron). Hetzelfde geldt voor biotine, een vorm van vitamine B die vaak wordt gebruikt in haargroeisupplementen. Van biotine is aangetoond dat het de dikte en stevigheid van nagels ondersteunt. Als nagelgroei een regelmatig terugkerend probleem voor je is, kan collageensupplementatie helpen.

3. Vermijd ontsmettingsmiddelen op alcoholbasis

Natuurlijk zijn handontsmetters vaak noodzakelijk en je moet ze blijven gebruiken wanneer nodig, maar weet dat ze de oorzaak kunnen zijn van broze nagels. Traditionele handontsmetters drogen je huid erg uit. (Dit komt door het hoge alcoholpercentage, dat vaak meer dan 90% bedraagt.) Alcohol in huidverzorging is erg uitdrogend, en het is vaak een ingrediënt dat dermatologen adviseren te vermijden als je een gevoelige huid hebt. Alcohol, het actieve ingrediënt in de meeste ontsmettingsmiddelen, droogt je handen uit en ontdoet de huid van zijn natuurlijke barrière. Als je voortdurend broze nagels hebt, kun je overwegen om over te stappen op een alcoholvrij product of gewoon regelmatig vochtinbrengende handcrème gebruiken.

4. Draag handschoenen tijdens het schoonmaken.

Het is aan te bevelen om handschoenen te dragen tijdens de afwas – doe ook handschoenen aan tijdens andere huishoudelijke klusjes. Sommige veelgebruikte natuurlijke schoonmaakmiddelen, zoals zeep, azijn en citroenextract, zijn vaak uitdrogend en kunnen hard zijn voor handen en nagels.

5. Houd ze beschermd tegen de zon.

Net als de rest van je lichaam, kunnen ook nagels schade oplopen door de zon. Ze kunnen vergelen, broos worden of zelfs verticale richels ontwikkelen die tot zes maanden kunnen aanhouden. Je kunt zelfs huidkanker onder de nagel krijgen. Wat bescherming betreft: de meeste gekleurde nagellakken vormen een fysieke barrière tegen UV-schade, maar je kunt ook blanke nagellak vinden met UV-bescherming (dit staat op het etiket).

6. Zorg voor goede nagelhygiëne.

Verwar dit niet met regelmatig een manicure nemen (experts raden aan niet meer dan twee manicures per maand te nemen). Maar je kunt scheuren voorkomen door je nagels te knippen, vijlen en schoonmaken – of het beperkt in ieder geval de kans op afbrekende nagels. Het is belangrijk om het hele nagelgebied te verzorgen, zodat je nagels in het algemeen gezond blijven.

7. Houd er een gevarieerd dieet op na

Er zijn een paar voedingstekorten die bijdragen aan broze, beschadigde nagels, blijkt uit onderzoek. De meest voorkomende tekorten zijn ijzer, vitamine B7, B12, magnesium en eiwitten. Natuurlijk zal het veranderen van je dieet niet direct een oplossing zijn, maar het zal je nagels na verloop van tijd wel helpen. Als je vermoedt dat een tekort de oorzaak kan zijn van je broze nagels, ga dan naar de dokter om je te laten testen.

9. Beperk de blootstelling aan kou

Als de temperatuur daalt en er minder vocht in de lucht zit, kan dit het nagelbed uitdrogen, net zoals een koude, droge omgeving kan leiden tot een uitgedroogde huid. Je omgeving beïnvloedt alle delen van je lichaam, dus natuurlijk zal het je huid beïnvloeden. Maar de winter is droger, dus dan moeten we ons concentreren op het toevoegen van vocht, het voorkomen van waterverlies en ervoor zorgen dat de huidbarrière wordt ondersteunt, want die wordt gemakkelijk aangetast als het droog is. Hoewel je het weer niet in de hand hebt, moet je ervoor zorgen dat je warme handschoenen of wanten draagt als je buiten bent, zodat je je nagels niet blootstelt aan de elementen.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found