5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen botten

Gaat het over collageen, dan wordt dit bijna altijd geassocieerd met de huid. Niet heel vreemd, want het voor de buitenwereld zichtbare effect van een lichaam wat minder collageen aanmaakt, is een verouderde huid. Aan de binnenkant van je lichaam zijn er echter nog tal van dingen die baat hebben bij de aanmaak van voldoende collageen. Zo is het onder andere goed voor je spieren en het herstel hiervan na bijvoorbeeld het sporten. Maar ook de darmen en spijsvertering functioneren beter wanneer er meer collageen aanwezig is. Hetzelfde geldt voor de botten. Waarom collageen goed is voor je botten? We gaan het hier uitleggen!

Waarom is collageen goed voor je botten?

Collageen is een eiwit wat eigenlijk een soort functie heeft als lijm in het lichaam. Op allerlei vlakken zorgt het ervoor dat alles stevig en elastisch blijft. Naarmate de aanmaak hiervan minder wordt is dit dus op veel vlakken te merken, en lang niet alleen aan de huid. De botten kunnen hier na verloop van tijd ook hinder van gaan ondervinden. Door collageen te nemen of veel dingen te eten waar collageen inzet ga je dit proces dus tegen.

Ons kraakbeen bestaat voor een heel groot deel uit collageen. Als iemand ouder wordt en er minder collageen wordt aangemaakt, is het normaal dat hierdoor klachten kunnen optreden zoals gewrichtspijn. De collageen vormt een beschermende laag wanneer je jezelf stoot of wanneer de botten langs elkaar wrijven. Als deze vermindert gaan dergelijke dingen eerder pijn doen en worden je botten dus simpelweg veel gevoeliger. Daarom is de inname van voldoende collageen zo belangrijk.

Gehydrolyseerde collageen van Vital Supply

Ga je een keuze maken voor een collageen supplement, dan doe je er goed aan voor een gehydrolyseerde variant te kiezen. Zo bevat de gehydrolyseerde collageen van Vital Supply ook nog eens vitamine-D. Dit is, net als collageen zelf, belangrijk voor de botten. Bijkomend voordeel is dat het makkelijk ingenomen kan worden. Deze collageen in poedervorm is makkelijk toe te voegen aan je drinken waardoor je nauwelijks merkt dat je het inneemt. Zodoende kun je ook nog eens precies de juiste hoeveelheid bepalen zodat je weet dat je elke dag genoeg inneemt.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found