5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Is collageen een effectieve behandeling tegen cellulite?

Om met de deur in huis te vallen: ja, collageen is een effectieve behandeling tegen cellulite. Maar voordat er uitgebreid antwoord gegeven kan worden op deze vraag is het goed om het verschil te weten tussen cellulitis en cellulite. Cellulitis is een bacteriële infectie die zich bevindt in het onderhuidse bindweefsel. Hoewel het voornamelijk voorkomt op de benen, is het ook mogelijk dat het op de armen of zelfs in het gezicht voorkomt. Wanneer er gesproken wordt over cellulite, heeft men het over een bobbelige structuur van de huid, in de volksmond ook wel sinaasappelhuid genoemd. De oorzaken van cellulite kunnen erg variëren. Genetische aanleg, dieet, zwangerschap, etniciteit, geslacht en leeftijd zijn een aantal van deze oorzaken.

Een van de belangrijkste kenmerken van cellulite is het onderhuids vet dat uitpuilt in de lederhuid. Al komt cellulite in grote regelmaat voor bij gezonde patiënten zonder overgewicht, uit verschillende onderzoeken blijkt dat overgewicht de aandoening vaak verergert. Over het algemeen blijkt dat personen met een hogere BMI (Body Mass Index) vaak een zwakkere bindweefselstructuur hebben die minder dicht is. Dit is de oorzaak van het vetweefsel dat in de lederhuid terecht komt. Behandelmethoden die de structuur van de lederhuid en ook het onderhuidse bindweefsel herstellen worden het meest succesvol geacht. Collageen supplementen zijn een veel gekozen behandeling tegen cellulite.

Hoe werkt collageen tegen cellulite

Er is aangetoond dat inname van collageen supplementen een stimulerend effect heeft op de celstofwisseling van de huid. De opbouw van de eiwitten wordt hierdoor verbeterd en hiermee zal er herstel in de huidstructuur plaatsvinden. Collageen peptiden zijn afgeleid van natuurlijke collageen en zijn hierdoor een biologisch voedingssupplement dat beschikbaar is voor iedereen. Ook zijn er geen bijwerkingen, wat het product extra toegankelijk maakt voor iedereen die zijn of haar cellulite graag wil bestrijden.

Ondanks dat er aangenomen wordt dat collageen wordt afgebroken door het lichaam in het darmkanaal, is er wetenschappelijk bewijs dat aangetoond heeft dat het niet altijd wordt afgebroken tot aminozuren voordat het opgenomen wordt in de bloedcirculatie. Oraal ingenomen peptiden kunnen gedeeltelijk intact in de bloedcirculatie opgenomen worden nadat ze de darmbarrière gepasseerd zijn. Via de bloedsomloop worden ze naar de huid gebracht waar ze hun herstellend werk kunnen gaan doen, het verbeteren van de huidstructuur en de huidelasticiteit.

In de klinische studie onder leiding van Michael Schunck en Vivian Zague is de inname van collageen gedurende 6 maanden als behandeling voor cellulite onderzocht bij vrouwen met en zonder overgewicht.

Zij hebben hiermee aangetoond dat dagelijkse inname van 2,5 gram collageen peptiden een goede behandeling is. Het gaat hierbij om behandeling voor vrouwen die een milde vorm van cellulite hebben op de heupen. Daarbij zal de behandeling het best werken bij vrouwen met een BMI onder de 25.
Het antwoord is daarom dus; ja, collageen is een geschikte behandeling tegen cellulite.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found