5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen drinken

Extra collageen innemen is verstandig. Collageen zorgt er voor dat je een mooie huid houdt, soepele spieren en gewrichten, mooie tanden, nagels en haren, goede ogen en nog veel meer. Niemand die dat niet wilt. En aangezien de collageenproductie van je lichaam erg afhankelijk is van je dieet en na je dertigste begint af te nemen is het niet onverstandig een eventueel tekort aan te vullen met supplementen.

Sinds het uitgekomen is dat collageen het geheim is van de prestaties van sommige topsporters en de looks van sommige wereldberoemde sterren, zijn supplementen de laatste jaren nog populairder geworden. Ondertussen stapelen onderzoeken zich op en vormen zo meer bewijs van de positieve effecten die de inname van extra collageen bewerkstelligen. Maar als je de stap neemt om collageen supplementen aan je dieet toe te voegen, wat werkt er dan beter: collageen drinken of collageen tabletten innemen? Wij zetten de verschillen op een rijtje.

Collageen poeder

Collageen poeder is gemaakt van dierlijke eiwitten die erg lijken op die van mensen. Wanneer collageen verwerkt wordt, worden de dierlijke eiwitten omgezet in gelatine. Die gelatine wordt vervolgens weer verder afgebroken tot er uiteindelijk een poeder vormt.  Het proces dat daartoe leidt wordt ‘hydrolyseren’ genoemd, wat betekent dat het collageen opgesplitst wordt in kleinere groepen aminozuren. Doordat het collageen tot een poeder verwerkt wordt en niet bijvoorbeeld als gelatine blijft bestaan, is het zeer makkelijk door het lichaam op te nemen, maar ook erg eenvoudig te verwerken in zowel koude als warme dranken. Denk dan bijvoorbeeld aan smoothies en yoghurt, maar ook meer vloeibare dranken als koffie en thee. Je kunt dan dus collageen drinken.

Collageen tabletten

Collageen tabletten zijn eigenlijk voorgedoseerde capsules met collageen poeder. In principe is dit dezelfde poeder die je ook los kunt verkrijgen. Het verschil is dat de collageen tabletten natuurlijk voorgedoseerd zijn en omhuld zijn door een transparant laagje cellulose. Dat laagje lost op zodra de tablet in je maag komt en dan kan je lichaam beginnen met het opnemen van de collageen.

Wat werkt beter: collageen drinken of inname met tabletten?

In feite lijken het drinken van drankjes met collageen poeder en de inname van collageen tabletten erg op elkaar. Er kleven echter een aantal voor- en nadelen aan, wat uiteindelijk leidt tot een beste keus.

Collageen poeder moet afgemeten worden. Bij collageen poeder supplementen wordt altijd een maatschepje meegeleverd, waarmee dat makkelijk kan. Bij collageen tabletten hoeft er niets afgemeten te worden, wat op het oog tot wat meer gemak leidt. Maar daar kleeft ook een nadeel aan: de dosering kan niet anders aangepast worden dan door een toe- of afname van het aantal tabletten. Bij een hoger gewenste dosering moet dus een flinke hand collageen tabletten worden opgenomen.

Daarnaast wordt de inname van collageen tabletten door sommigen als onprettig beschouwd, door de omvang van de capsules. Tot slot is de opname ervan voor het lichaam net iets lastiger dan poeder, omdat eerst de cellulose afgebroken moet worden, voor er begonnen kan worden aan de collageen.

Bij het gebruik van collageen poeder kan daarentegen de poeder gemakkelijk en haast ongemerkt toegevoegd worden aan een drank naar keuze, waardoor je direct een grote hoeveelheid collageen kunt drinken. Dat wordt dan direct door het lichaam opgenomen, omdat er verder niets meer afgebroken hoeft te worden.

Conclusie: hoewel beide manieren goed werken om collageen binnen te krijgen, adviseren wij het drinken van collageen om de opname zo snel en effectief mogelijk te laten verlopen en zo de effecten ervan te maximaliseren.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found