5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen en biotine voor glanzend en gezond haar

Hoe we eruit zien vinden we uiteraard belangrijk en we doen er dan ook van alles aan om goed voor de dag te komen. Naast dingen als de kleding en make-up speelt ook het haar een belangrijke rol. Eén van de belangrijkste dingen die de basis vormt voor mooi, gezond en stralend haar, is niet alleen de styling, maar vooral de verzorging. En daar hebben we natuurlijk een paar tips voor.

Eén van de ‘geheimen’ die bijdraagt aan een gezonde bos haar, is collageen. Collageen wordt ook wel het supereiwit genoemd en dat heeft te maken met de veelvoudige positieve werking op je lichaam. Collageen is onder andere belangrijk voor het bindweefsel, de spieren en gewrichten, maar ook voor gezonde nagels, een gezonde huid en niet te vergeten voor het haar.

Tot een leeftijd van ongeveer een jaar of 25 maakt je lichaam zelf voldoende collageen aan, daarna begint dit af te nemen. Deze afname heeft helaas ook effecten op onder andere de staat van je haar. Het toevoegen van collageen in de vorm van supplementen aan je dagelijkse voeding is dan ook een makkelijke manier om bij te dragen aan een gezonde conditie van je haar.

collageen en biotine voor gezond haar

De invloed van collageen op de groei van het haar

Als je er goed over nadenkt, dan kom je erachter dat ons haar behoorlijk wat te verduren heeft in de buitenlucht. Daarnaast zijn dingen als het gebruik van alcohol en roken ook van invloed op de conditie van je haar. Hierdoor kunnen de haarzakjes beschadigen en dit kan mogelijk tot haaruitval of een stagnatie van de groei leiden.

Er doen veel verhalen de ronde  wanneer het gaat over het stimuleren van haargroei. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dingen als regelmatige massages van de hoofdhuid. Naast dit is ook collageen een belangrijk component voor het gezond maken en houden van het haar.

Het bewaakt het groeiproces en het gezond houden van de haarzakjes. Ook zou biotine de haargroei doen ‘boosten’ maar tot dusver is hier nog geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs voor geleverd (bron).

Het is dan ook niet per se zo dat je haar harder gaat groeien door collageen, maar wat we wel met enige zekerheid kunnen stellen is dat de reguliere groei intact blijft en doorgaat, omdat negatieve effecten van andere invloeden worden bestreden door collageen. Het haar bestaat ook voornamelijk uit keratine, een vorm van proteïne die door aminozuren wordt opgebouwd, wat direct gerelateerd is aan de collageenproductie.

Hoeveelheid benodigde collageen inname per dag voor het haar

Het is lastig te zeggen hoeveel collageen je nodig hebt om je haar in goede conditie te houden. Dit is namelijk van verschillende zaken afhankelijk. Allereerst is je leeftijd bepalend, omdat een ouder iemand vaak uit zichzelf minder collageen aanmaakt. Daarnaast speelt ook je gewicht en je lengte een rol in hoeveel extra collageen jelichaam nodig heeft. Ten slotte, hangt het af van je levensstijl. Voor de meeste mensen zal rond de 10 gram per dag genoeg zijn. Dit is exact 1 maatschepje dat bijgeleverd wordt bij onze peptiden hydrolysaat. Wil je kosteloos en vrijblijvend advies voor jouw specifieke situatie, schroom dan niet om contact op te nemen via info@vital-supply.com of bel ons op 030 227 1000 (lokaal tarief).

Verschillende types collageen met verschillende werking

Er zijn globaal 5 verschillende types collageen met elk hun eigen unieke werking op verschillende onderdelen van je lichaam. Het is dan ook niet zo dat elk soort collageen per definitie goed is voor het haar. Wanneer je collageensupplementen gebruikt, dan is het sterk aan te raden om goed te letten op de werking en het soort supplement om succes te garanderen.

Zowel type I als collageen type III staan bekend om hun positieve invloed op het haar en supplementen met deze types collageen erin verwerkt dragen dan ook bij aan gezond, stevig en glanzend haar.

Voor gezond en sterk haar kun je het allerbeste kiezen voor type I gehydrolyseerd collageen peptiden poeder. Dit type supplement focust zich op de werking van de cellen in het lichaam en helpt ook specifiek bij het verbeteren van de haarstructuur.

Biotine of collageen?

Zoals eerder gezegd, is biotine een veel gehoorde term wanneer het gaat over haarverzorging. Biotine is een type vitamine B (B7) en heeft absoluut een positieve uitwerking op je haar, geven o.a. artsen aan, en heeft daarnaast nog meer positieve invloeden op onder andere de huid. Biotine helpt bij het reguleren van de talgproductie. Een gebrek aan vitamine B7 veroorzaakt dan vaak ook verschillende symptomen die we op het haar en hoofdhuid kunnen waarnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gevoelige hoofdhuid, een overschot aan talg en ook roosvorming in het haar. Collageen daarentegen richt zich op het gezond houden van de cellen, zorgt voor elasticiteit van het haar en helpt bij het verbeteren van de structuur van het haar. Bronnen van biotine v.w.b. voeding zijn o.a. noten, zaden, eieren, vlees, vis, broccoli en bloemkool. Anderzijds, wanneer je geen tijd hebt om deze voedingswaren dagelijks in grote hoeveelheden te eten kun je kiezen voor gemak, middels ons met biotine verrijkte collageen water. Zo sla je twee vliegen in een klap.

Het is dan ook absoluut niet nodig om te kiezen tussen biotine of collageen. Sterker nog, het is aan te raden om gebruik te maken van allebei om ervoor te zorgen dat je jouw haar in de best mogelijke conditie houdt.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found