5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen in je huid aanvullen? Eet deze voedingsmiddelen!

Collageen aanvullen door gezond eten

Op een zekere leeftijd merk je dat je huid haar elasticiteit aan het verliezen is en de eerste rimpels zich aandienen. De boosdoener? Collageen. Of eigenlijk, een gebrek aan collageen.

Deze stof zorgt voor de stevigheid van je haar, nagels, de ligamenten en je bindweefsel. Je huid en lederhuid worden door collageen verstevigd. Verlies je collageen, dan verliest je huid ook haar stevigheid en elasticiteit. Gelukkig kan gezonde voeding een uitkomst bieden. In dit blog vertellen we je meer over de diverse soorten voeding die collageen bevatten. Lees snel verder en ontdek meer!

Vlees

Vlees bevat rijke bronnen van collageen en eiwitten. Denk hierbij aan rundvlees, kip, geit, os en hert. Ook varkensvlees valt hieronder. Bouillon bevat tevens veel collageen. Kies er dan ook voor om regelmatig vlees te eten, zodat je jouw collageen optimaal aanvult.

Vis

Vis bevat weliswaar lagere gehaltes collageen dan vlees. Toch bevatten de schubben van een vis veel collageen. Zalm en tonijn bevatten tevens veel omega 3-vetzuren en beschermen de membranen in je huidcellen. Hierdoor verminderen ontstekingen en wordt je huid steviger.

Groente en rood fruit

Rode vruchten bevatten veel lycopeen. Dit middel zorgt voor een verbeterde productie van collageen. Producten waaraan je hierbij kunt denken, zijn sinaasappels, citroenen, kiwi’s, mango, grapefruit en ananas. Groentes zijn ook bevorderlijk voor de productie van collageen. Kool, spinazie, aubergine en andijvie zorgen voor een strakke, mooie huid.

Voedingsmiddelen met zwavel

Kies om de productie van collageen te bevorderen voor zwavelrijke voedingsmiddelen.
Denk hierbij aan selderij, zwarte en groene olijven, komkommer, knoflook, uien, bananen en tofu.

Overige voedingsmiddelen

Er zijn nog andere voedingsmiddelen die belangrijk zijn voor de collageenproductie van je huid. Denk aan sojamelk, kaas, thee en noten. Ook producten die rijk zijn aan lysine, zoals biergist, aardappelen en zeewier zijn essentieel voor het behoud van collageen.

Samenvatting waar zit collageen in?

Collageen zit met name in vlees. Vlees bouillon is een van de rijkste bronnen van collageen. Collageen zit alsmede in vis, zij het in ietwat minder mate dan vlees.

Verder zijn er tal van groenten, fruit, zuivel, noten en overige voedingsmiddelen, hierboven benoemd, die je lichaam kunnen ondersteunen in de lichaamseigen productie van collageen en alsmede het behoud ervan.

Het is belangrijk bewust te zijn van de collageen inname, productie en behoud van het lichaam en dit proactief te sturen. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam.

Collageen zit in, en vormt een groot deel van de huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden.

Collageen speelt een essentiële rol voor de algehele gezondheid en welzijn van de mens. Eveneens op esthetisch vlak, de conditie van de huid en mate van rimpels kan positief of negatief beïnvloed worden door de aanwezigheid of laken van collageen. Na je 25ste neemt de lichaamseigen productie van collageen af. Met name voor mensen boven de 30 is het zaak om bewust stil te staan of het dieet en de levenswijze afdoende ondersteuning biedt om gezonde collageen niveaus te handhaven. Negatieve levenswijze factoren om te vermijden zijn o.a. roken, alcohol en overmatige zon blootstelling.

Nu is het voor weinig mensen een appetijtelijk idee om iedere dag grote hoeveelheden botten bouillon te drinken, dus gelukkig zijn er ook andere manieren om efficiënt de gewenste collageen hoeveelheden binnen te krijgen. Namelijk middels zogenaamd gehydrolyseerd collageen poeder. Bijkomende voordelen van dit poeder zijn o.a. dat deze reeds voor-verteerd is, en daardoor makkelijker voor het lichaam om op te nemen. Deze hoeft niet eerst afgebroken te worden zoals bij vlees het geval is. Daarnaast, is het makkelijk om exact de juiste hoeveelheid toe te dienen. Bij voeding is het altijd maar de vraag hoeveel gram collageen je nu exact binnenkrijgt.

Bij gehydrolyseerd collageen poeder van Vital Supply krijg je altijd een handig maatschepje bijgeleverd, zodat je tot de gram nauwkeurig de juiste dosering kunt scheppen in een drank naar keuze of dit nu koffie of sap of yoghurt is, het poeder heeft geen sterke smaak.

Aan de slag met een gezonde voeding

Zojuist heb je meer kunnen lezen over de verschillende soorten voeding die een positief effect hebben op de collageenproductie van je huid. De juiste voeding kan dus inderdaad je collageenproductie verhogen. Hoe fijn zou het zijn als collageen ook in poedervorm te verkrijgen is? Bij Vital Supply bieden wij natuurlijk collageenpoeder. Makkelijk in te nemen bij een kop koffie, kopje thee een andere drank of door je yoghurt of kwark. Ben je benieuwd geworden? Neem een kijkje op onze website en ontdek meer!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found