5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen poeder: multifunctioneel, of eigenlijk puur principieel?

Collageen poeder? Waar is het eigenlijk goed voor?

Collageen is bijna nergens meer weg te slaan uit het dagelijkse leven van veel mensen. Nu de werking van collageen zich heeft bewezen zit de poeder in veel diëten van sporters, maar ook in veel schoonheidsproducten. Staan we er echter wel bij stil wat collageen poeder doet voor ons lichaam, of gebruiken we het puur omdat iedereen het gebruikt en het dan wel goed moet zijn? We vertellen je hieronder alles wat je moet weten over de werking en de bestanddelen van collageen poeder.

Waar komt Collageen vandaan?

Collageen is afgeleid van een Grieks woord en staat voor samenbinden. Dit is een logische benaming: Collageen is namelijk een lijmvormend eiwit dat belangrijk is voor het bindweefsel van mensen en dieren. Het eiwit komt onder andere voor in onze huid, ons kraakbeen en onze spieren en is dan ook het meest voorkomende eiwit. Omdat Collageen vele voordelen biedt op lichamelijk en medisch gebied, kopen veel mensen collageen poeder om hier optimaal van te kunnen profiteren.

En wat zit er dan in collageen poeder?

Wij als mensen kunnen veel eiwitten zelf aanmaken. De eiwitten die wij niet zelf aan kunnen maken halen we via onze voeding binnen. Echter betekent dit dat wel dat je de juiste producten moet eten om deze eiwitten binnen te kunnen krijgen. Wanneer dit om wat voor reden dan ook niet lukt, kom je eiwitten tekort. En laat collageen poeder nou net uit eiwitten bestaan. De concentratie van aminozuren (eiwitten) is in collageen poeder vaak 10 tot 20 keer hoger dan in andere eiwitten. Dat is ook precies een van de redenen dat bijvoorbeeld sporters kiezen voor eiwitpoeder en het niet alleen uit producten halen. Daarnaast laten eiwitten je spieren sneller herstellen en stimuleren ze de spieropbouw. Ook zit er Proline en Glycine in collageen, welke ervoor zorgen dat je beter slaapt en je afweersysteem wordt bevorderd.

Oke, collageen is goed voor je. Maar wat doet het nou echt voor je lichaam?

Om duidelijk te krijgen waar collageen poeder goed voor is en waar het aan bijdraagt, hebben we de belangrijkste voordelen voor je onder elkaar gezet:

  • Collageen stimuleert de bloedvaten: dit helpt bij suikerziekte, astma en bloedvaten
  • Collageen stimuleert spieropbouw en helpt spieren herstellen
  • Collageen verbetert haren, huid en nagels
  • Collageen verbetert de gewrichten

Collageen: multifunctioneel

Oke, collageen is niet puur principieel. Dat veel mensen collageen poeder gebruiken, is niet zonder reden. Zonder collageen poeder zul je het zeker overleven. Collageen poeder kan voor jou de oplossing zijn wanneer je je meer aan het verdiepen bent in cosmetica of wanneer je meer spiermassa probeert te kweken. De inname van collageen poeder zorgt voor veel extra vitamines en eiwitten en zorgt voor de instandhouding van je spiermassa en je botten. Twijfel je nog over collageen? Stop met twijfelen. Collageen is een verrijking voor je lichaam en biedt je vele voordelen.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found