5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen te kort symptomen

Je lichaamscellen bestaan voor 30% uit collageen.  Omdat collageen zo’n groot onderdeel vormt van onze lichaamsstructuur, veroorzaakt een tekort aan collageen véél aandoeningen waarmee sommigen – vaak omwille van onkunde – dan maar hebben leren leven.

Hoe merk je dat je een collageen tekort hebt?

Het is heel normaal dat naarmate je ouder wordt, je lichaam minder collageen begint te produceren.  Ook je omgeving speelt een rol bij de aanmaak van dit eiwit.  Dagelijkse blootstelling aan vervuiling, rook en overmatige zon, hebben allemaal een schadelijke invloed.

Hieronder een opsomming van de meest voorkomende symptomen en ziektes:

Rimpelvorming

Collageen is verantwoordelijk voor het geven van structuur en kracht aan de huid. Het is zeer waarschijnlijk dat jouw collageen voorraden langzaam uitgeput raken naarmate je ouder wordt.  Als gevolg hiervan begin je huidstructuur te verliezen, wat leidt tot de vorming van rimpels, vooral in het gezicht.

Spierpijn

Collageen bindt spieren aan ligamenten en botten.  Collageen gebrek veroorzaakt een verzwakking van de collageenvezels, wat uiteindelijk leidt tot een verzwakking van de verbinding van deze structuren.  Als gevolg hiervan begin je meer pijnlijke spieren en extra wrijving te ervaren.

Dun of futloos haar

Collageen vormt zich rond je haarzakjes.  Door microvaten worden de essentiële voedingsstoffen van aangeleverd aan je haar, waardoor het gevoed en gezond blijft.  Het resultaat is dat het haar langer wordt en dat het er glanzend en voller uitziet.  Een tekort aan collageen vertraagt dit proces, waardoor je haar dunner en doffer wordt.

Diepliggende ogen en ingezakte wangen

Kinderen hebben een vol gezicht en een gladde huid, maar hun stralende look vervaagt bij het ouder worden.  Collageen gebrek zorgt ervoor dat het gebied rond je ogen donkerder en hol lijkt en ook je wangen kunnen invallen.

Collageen houdt het lichaam bij elkaar, geeft het de nodige elasticiteit en ondersteunt je bindweefsel.  Buiten het cosmetische aspect, veroorzaakt een tekort  aan collageen ook vele gezondheidsproblemen waaronder lupus, reumatoïde artritis en MS. 

Een collageen te kort kan gemakkelijk voorkomen worden door dagelijks een schepje van 10 gram collageen door je favoriete drankje te mengen. Dit mag een warme drank zijn zoals koffie, maar ook koud zoals vruchtensap of voedsel zoals yoghurt. Let wel, dat je vijf dagen ‘rust’ per maand neemt. 25 dagen collageen, 5 dagen niet. Zo simpel is het om een collageen te kort af te wenden.

Bekijk hier onze producten.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found