5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen tegen haaruitval

Oorzaken haaruitval

Er zijn meerdere oorzaken van vroegtijdig haarverlies en overmatig haaruitval. Er zijn gelukkig diverse mogelijkheden en middelen die je kunnen helpen om dit proces tegen te gaan.

Collageen en haaruitval

Een van de mogelijkheden is een hogere inname en productie van collageen. Dit is een eiwit dat ongeveer 1/3 van de totale hoeveelheid eiwit in het menselijk lichaam uitmaakt. Hoe helpt een regelmatige collageeninname op dit gebied?

Collageen en veroudering

Het is algemeen bekend dat jongeren steviger, dikker en glanzender haar hebben dan ouderen. Minder bekend is, dat dit verschijnsel wordt veroorzaakt doordat de aanmaak van collageen na het 25ste levensjaar tekort begint te schieten ten opzichte van de vraag.

Een van de gevolgen hiervan is dat het haar dunner en breekbaarder wordt en dat het de jeugdige glans verliest. Dit proces kan echter worden afgeremd door ervoor te zorgen dat het lichaam iedere dag een goede hoeveelheid collageen en andere voedingsstoffen binnenkrijgt om de aanmaak van collageen zoveel mogelijk te ondersteunen.

Dat geldt ook voor het verminderen van haaruitval. De beschikbare hoeveelheid collageen heeft namelijk ook effect op de aanmaak van keratine. Als er onvoldoende collageen beschikbaar is zal er minder keratine aangemaakt worden. Dit leidt vervolgens tot de vroegtijdige veroudering van de haarzakjes. Daardoor krimpen de haarzakjes en worden de haren dunner. Uiteindelijk kan dit tot haaruitval leiden.

Belang van de juiste voedingsstoffen

Door ervoor te zorgen dat het lichaam over voldoende vitamine C en eiwitten beschikt kun je dit proces tegengaan. Vitamine C heeft namelijk een positieve invloed op de vorming van collageen. Het is dus niet alleen zaak om voldoende fruit en groente te eten, maar ook om de hoofdhuid goed te verzorgen en er zorg voor te dragen dat het lichaam over voldoende bouwstenen van collageen beschikt. Op die manier kun je je lichaam ondersteunen en voorkomen dat de haarzakjes snel kleiner worden waardoor er uiteindelijk haarverlies optreedt.

Daarnaast is collageen ook verantwoordelijk voor de structuur van onze bloedvaten. Dat wil zeggen dat een collageentekort ook tot veranderingen rond de haarzakjes kan leiden. Deze veranderingen kunnen er voor zorgen dat de haren onvoldoende zuurstof uit het bloed kunnen halen. Hierdoor kan het haar uit gaan vallen.

Sterker en mooier haar met collageen?

Als je last hebt van overmatig haarverlies is het goed om eens te kijken naar je voedingspatroon en je algemene gewoontes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal keren dat je per week je haar wast en welke shampoo je hiervoor gebruikt. Qua voeding is het belangrijk om voldoende vitamine C binnen te krijgen uit groente en fruit. Daarnaast is een regelmatige inname van eiwitten en collageenrijke voedingsmiddelen zoals bouillon gemaakt van beenderen van kippen of runderen noodzakelijk.

Heb je geen trek om geregeld botten bouillon te drinken of vindt je het lastig om exact de gewenste hoeveelheid collageen (ca. 10 gram per dag) uit voeding te halen? Overweeg dan poeder. Hierbij ontvang je altijd een maatschepje, zodat het eenvoudig is om de juiste dosering tot je te nemen. Gehydrolyseerd poeder wordt daarbij ook eenvoudiger opgenomen door het menselijk lichaam, omdat het als het ware al afgebroken en ‘voor-verteerd’ is. Collageen poeder kun je simpelweg dagelijks in je favoriete drankje naar keuze mengen, of dit nu thee is, of koffie, of vruchtensap. Het heeft geen sterke smaak.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found