5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen tegen huidveroudering

In korte tijd is collageen, ook wel het jeugdigheid elixer genoemd, razend populair geworden. Massaal worden supplementen genomen om onder andere huidveroudering te voorkomen. En met een goede reden. Hier wordt kort toegelicht waarom collageen supplementen zo goed werken tegen huidveroudering.

De eiwitten in het lichaam bestaan voor eenderde uit collageen. Het wordt door het lichaam zelf aangemaakt en zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van vele onderdelen in ons lichaam zodat we kunnen bewegen en staan. Zelfs de communicatie voor het optimaal functioneren verloopt via collageen. Helaas wordt de aanmaak van collageen vanaf het 25e levensjaar langzaam minder. Dit is vaak het best te zien aan de huid. Het verliest de normale structuur en de elasticiteit. Hierdoor ziet de huid er zichtbaar anders uit. De collageen is verantwoordelijk voor de veerkracht en vernieuwing van de huid die voor de stevigheid zorgt. Door de vermindering in de aanmaak verzwakt dit en ontstaan er langzaam rimpels en veroudering.

Hoe werkt collageen

De collageenvezels bevinden zich in de dermis, ook wel de lederhuid genoemd. Deze stevige huidlaag ligt tussen de opperhuid en het onderhuidse bindweefsel, hier is de opslag van collageen. De belangrijkste cellen van het bindweefsel in de lederhuid zijn de fibroblasten. Deze zijn verantwoordelijk voor de productie van onder andere collageen en alle overige ingrediënten voor een jonge, gezonde en strakke huid. Naarmate men ouder wordt verslechterd de verbinding tussen fibroblasten met als gevolg dat er onder andere minder collageen en elastine aangemaakt wordt. Hierdoor gaat je huid verouderen.
Door het toevoegen van collageenvezels kan de balans terug gebracht worden en krijgt de huid op een natuurlijke wijze ondersteuning. Deze collageen toevoegingen kunnen gedaan worden via voeding en een gezonde levensstijl, maar vooral ook via collageen suppletie. Deze supplementen zijn verkrijgbaar in tabletten, poeders, drankjes en crèmes. De meest effectieve vorm van collageen suppletie zijn zogenaamde peptiden ook wel gehydrolyseerd collageen genoemd.

Daarnaast is het goed om te voorkomen dat de huid sneller veroudert dan nodig is. Sommige oorzaken zijn moeilijk te vermijden, hoe graag we ook zouden willen. Denk hierbij aan de menopauze en afbraak van collageen, elastine en hyaluronzuur na het 25e levensjaar. Toch zijn er genoeg zaken die we zelf kunnen ondervangen door middel van een aanpassing in onze levensstijl.
Roken levert een behoorlijke bijdrage aan de huidveroudering, hiermee stoppen is een absolute aanrader (makkelijker gezegd dan gedaan). Een goede crème met UV bescherming heeft als extra voordeel dat er naast bescherming tegen de zon ook een beschermende laag op de huid komt tegen de vervuilde lucht. Naast deze invloeden van buitenaf, kan ook de huid van binnenuit beschermd worden. Zorg voor goede nachtrust, gezonde voeding, drink voldoende water en zorg voor zo min mogelijk stress.

Een jonge huid is voor iedereen weggelegd met een gezonde levensstijl en indien nodig een toevoeging van collageen door middel van supplementen. Dit is voor de meesten de meest effectieve oplossing gebleken.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found