5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen tegen rimpels: helpt collageen slikken tegen rimpels?

Kraaienpootjes, lachrimpels of een frons in je voorhoofd: vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Stel je het verouderingsproces het liefst zo lang mogelijk uit? Er zijn gelukkig meerdere natuurlijke remedies waarmee je langer van een jonge en soepele huid geniet! Naast dat het belangrijk is om een gezonde levensstijl na te streven, zijn er ook een paar superfoods die je extra ondersteuning kunnen geven bij het gezond houden van je huid. Eén van die superfoods is collageen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder hoe je collageen in je voedingspatroon kan integreren.

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat onder andere voor gezond en soepel bindweefsel zorgt. Het zorgt er voor dat al je organen, waaronder je huid, hun vorm en structuur behouden. Collageen zorgt er dus ook voor dat je huid soepel, glad en stevig blijft. Dit betekent ook dat als je te weinig van dit eiwit hebt, je huid zijn veerkracht verliest. Hierdoor zijn rimpels, lijntjes en onzuiverheden sneller zichtbaar. Je huid begint te verslappen en kan droog aanvoelen. Naarmate je ouder wordt neemt de natuurlijk collageen productie van je lichaam af. Daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat je via je voeding voldoende collageen binnenkrijgt.

Voeding die rijk is aan collageen

Verschillende leefstijlfactoren hebben invloed op je collageen productie. Roken, overmatig zonnebaden, alcohol en het eten van veel suiker hebben allemaal een slechte invloed op je huid en collageen productie. Voedingsmiddelen die je juist helpen om je natuurlijke collageen productie te stimuleren zijn:

  • Vette vis
  • Peulvruchten, tomaat en rode paprika
  • Citrusfruit
  • Bottenbouillon
  • Kip en biefstuk
  • Eieren

Zoals je ziet zijn vooral dierlijke producten rijk aan collageen. Het collageen in deze voedingsmiddelen moet door je lichaam nog afgebroken worden. Tijdens dit verteringsproces wordt niet al het collageen opgenomen, en gaat er veel collageen verloren.

Collageen supplementen voor een extra boost

Zie je het niet zitten om overmatig veel vlees te eten? Dan zijn collageen supplementen een handige oplossing! Deze vindt je bijvoorbeeld als poedervorm of als kant-en-klaar drankje in de webwinkel. Deze collageen supplementen zijn gemaakt op basis van gras gevoede runderen, wat een ideale bron van collageen is. Bijkomend voordeel is dat deze collageen supplementen gehydrolyseerd zijn, wat betekent dat je lichaam minimale moeite hoeft te doen om het collageen te verteren en op te nemen. Het innemen van supplementen is dus beduidend efficiënter t.o.v. eten van vlees. Zo maak je het je lichaam makkelijk om aan afdoende collageen te komen.

Helpt collageen slikken tegen rimpels?

Collageen is een essentieel eiwit om je huid gezond te houden. Meerdere onderzoeken waaronder bijv. deze tonen aan dat collageen supplementen daadwerkelijk kunnen helpen tegen rimpels. Hoewel de resultaten van de eerste studies veelbelovend zijn, moet wel gezegd worden dat er nog meer onderzoeken nodig zijn om tot definitieve conclusies te komen. Wil je collageen supplementen gaan slikken? Zorg er dan in ieder geval voor dat je voor gehydrolyseerd poeder kiest, dit neemt je lichaam het beste op.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found