5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen tijdens zwangerschap

Als aanstaande moeder heeft je lichaam veel te verduren. Je bent tenslotte een nieuw mensje aan het bouwen. En daarmee wordt het al gezegd, het aantal bouwstenen dat je lichaam nodig heeft wordt ineens een stuk meer. Veel vrouwen kiezen er daarom voor om collageen supplementen te nemen. Collageen is een eiwit, het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam. Het bestaat uit de aminozuren glycine, proline en hydroxyproline en is een belangrijke bouwsteen van al het bind- en vezelweefsel in het lichaam. Hierbij kun je denken aan haren, huid, botten, kraakbeen, pezen, bloedvaten en organen.

Het is daarom begrijpelijk dat het innemen van collageen supplementen tijdens de zwangerschap erg gunstig kan zijn om de grote hoeveelheid veranderingen in het lichaam het ondersteunen. Om te helpen een weloverwogen keus te maken en te leren hoe het lichaam kan profiteren van collageen tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding is hier de belangrijkste informatie verzameld.

Wat is de meerwaarde van collageen

Tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding veranderen de voedingsbehoeften van een vrouw vanwege de behoeften van de foetus en de pasgeboren baby. De vraag naar met name eiwitten en aminozuren nemen behoorlijk toe. Onvoldoende inname van eiwitten kan schadelijk zijn voor de gezondheid van moeder en kan zelfs negatieve gevolgen hebben voor het kind op korte en/of lange termijn.
Dit zijn een aantal voordelen van collageen inname tijdens zwangerschap;

  • Het ondersteunt de elasticiteit van de huid en voorkomt hiermee striae en losse huid na de zwangerschap.
  • De aminozuren herstellen de darmwand die de spijsvertering bevorderen.
  • Collageen versterkt de gewrichten en ligamenten en helpen hiermee het lichaam de fysieke belasting te dragen.
  • Het biedt een veilige vervanger van de gezichtsbehandelingen die niet toegestaan zijn tijdens de zwangerschap, in verband met de extra pigmentatie, textuur verandering en puistjes.
  • Het stimuleert de groei van nieuw gezond en sterk haar als remedie tegen postpartum haarverlies.

Onderzoeken bij zwangere en borstvoeding gevende personen zijn vaak niet toegestaan. Dit is de reden dat er geen of weinig onderzoek gedaan is naar het gebruik van collageen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Collageen is een natuurlijk voorkomende stof bestaande uit aminozuren en het wordt aangetroffen in dierlijke producten die ons lichaam goed kent. De hoeveelheid in supplementen wordt als veilig en zonder bijwerkingen beschouwd.

Daarnaast zijn er verschillende varianten beschikbaar. Wanneer men allergisch is voor vis en/ of zeevruchten kan er gekozen worden voor de producten die afkomstig zijn van grasgevoerde runderen, zoals bijv. Vital Supply. Ook zonder bekende allergie zijn de producten afkomstig van runderen en pluimvee minder risicogevoelig. Vanwege de overgevoeligheid tijdens de zwangerschap wordt vis collageen niet aanbevolen aangezien dit zou kunnen leiden tot abnormale reacties van het immuunsysteem.

In principe zijn alle peptide collageen inname veilig tijdens zwangerschap. Toch wordt altijd aangeraden om de huisarts of verloskundige te raadplegen voordat gestart wordt met inname van collageen supplementen.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found