5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen voor je gezicht

Misschien heb je vanmorgen in de spiegel je gezicht eens goed bekeken en geconstateerd dat de veroudering van je huid nu toch echt duidelijk begint te worden. Er beginnen rimpels te ontstaan en de huid wordt minder strak en glanzend. De vraag is of en zo ja wat je daar aan kunt doen.

Je eerste idee is misschien dat je gebruik moet gaan maken van speciale gezichtscrèmes. Er zijn tegenwoordig vele soorten en merken verkrijgbaar die allemaal beloven de oplossing te bieden aan de ouder wordende huid. Maar werken deze crèmes ook echt?

Wat is effectief en wat is juist niet effectief?

Helaas is het zo dat gezichtscrème met collageen niet doet wat het belooft. Het collageen kan namelijk niet door de huidbarrière heen. Daardoor doen deze crèmes niets voor het aanvullen van de hoeveelheid collageen die in het lichaam beschikbaar is.

Wat wel effectief kan zijn is het innemen van voedingsmiddelen die veel collageen bevatten. Dit zijn voornamelijk dierlijke producten. Vooral bouillon die gemaakt is door het langdurig koken van botten levert een goede hoeveelheid collageen op. Dit is ook duidelijk zichtbaar aan de bouillon. Hij is dikker dan bouillon van een bouillonblokje.

Het dagelijks eten van een kom bouillon is nuttig om meer collageen binnen te krijgen. Het is echter zeer de vraag of je daar elke dag zin in hebt. Zeker in de zomer is een warm gerecht niet altijd even makkelijk weg te krijgen.

Wat zijn de beste opties?

Gelukkig zijn er ook nog andere opties die op een gemakkelijkere en efficiëntere manier je collageenvoorraad aan kunnen vullen. Er zijn namelijk speciale collageenpoeders verkrijgbaar. De beste soort is gehydrolyseerd collageenpoeder. Hierbij is het collageen alvast afgebroken tot kleine deeltjes die aminozuren worden genoemd. Deze kunnen zonder problemen door de darmwand heen worden opgenomen in het bloed.

Door dit poeder op te lossen in wat water kun je het gemakkelijk opdrinken. Je kunt het poeder door het water roeren of een speciale schudbeker gebruiken. Zo kan je lichaam het collageen optimaal benutten.

Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden om het gehydrolyseerd collageenpoeder in te nemen. Je kunt het bijvoorbeeld door je thee of een glas vruchtensap of een smoothie doen of door een schaaltje kwark roeren.

Tot slot

Door iedere dag een goede hoeveelheid gehydrolyseerd collageenpoeder in te nemen kun je de aanmaak van collageen door je lichaam ondersteunen. Op die manier kun je de tekenen van veroudering van de gezichtshuid minimaliseren en het ontstaan van diepe rimpels vertragen.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found