5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen voor vegans

Collageen is de laatste jaren een veelbesproken onderwerp geworden in de gezondheids-, fitness- en schoonheidsindustrie. Collageen staat er namelijk om bekend om de huid te regenereren en te verjongen. Het is een eiwit dat op natuurlijke wijze wordt aangemaakt in ons lichaam en dat essentieel is om de huid en het bindweefsel strak te houden. Het helpt ook om onze gewrichten en darmwand gezond te houden.

Collageen is dus erg belangrijk als je een jeugdig uiterlijk wilt behouden met een gezonde, soepele huid. Maar het is ook belangrijk voor mensen die veel sporten, omdat het zorgt voor soepele gewrichten en helpt om je lichaam sneller te laten herstellen na een blessure.

Naarmate we ouder worden, maakt ons lichaam minder collageen aan, waardoor we rimpels krijgen en sneller last zullen hebben van gewrichtsklachten, darmproblemen en een huid die minder elastisch is. Het is daarom erg belangrijk om de aanmaak van collageen in ons lichaam te bevorderen.

Zijn er supplementen beschikbaar?

Er zijn tal van producten beschikbaar die helpen bij het stimuleren van collageen in je lichaam, maar deze supplementen zijn gemaakt van dierlijke producten. Je hebt ofwel collageen van vis, afkomstig van visschubben en -huid, ofwel rundercollageen, gemaakt van koeienhuid. Maar wat betekent dat juist voor mensen die een plantaardig dieet volgen?

Het goede nieuws is dat je eigenlijk geen dierlijke producten hoeft te eten om aan je collageenbehoefte te voldoen. Als je geen vlees of dierlijke producten eet, kun je toch je collageenproductie verhogen door het eten van groeten en fruit die rijk zijn aan voedingsstoffen die de collageen productie stimuleren. Als je je lichaam de juiste voeding geeft om zelf collageen aan te maken, dan is de leeftijdsgebonden achteruitgang niet zo ernstig.

Plantaardige producten die je natuurlijke collageen een boost geven

Wil je als veganist of vegetariër graag de collageenproductie in je lichaam bevorderen, dan zijn hier een aantal voedingsproducten die je kan toevoegen aan je dagelijkse dieet.

Citrusvruchten
Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de productie van collageen in het lichaam. Daarom is het van cruciaal belang dat je voldoende vitamine C in je dieet opneemt. Citrusvruchten zijn bijvoorbeeld sinaasappels, citroenen, limoenen en grapefruit.

Bessen
Hoewel citrusvruchten meestal worden aangeraden als bron voor vitamine C, zijn ook bessen een uitstekende bron hiervan. Bessen bevatten ook veel antioxidanten, die de huid helpen beschermen. Enkele bessen die je kan toevoegen aan je dieet zijn aardbeien, frambozen, bosbessen en braambessen.

Tomaten
Hoewel dit niet vaak geweten is, zijn ook tomaten een verborgen bron van vitamine C. Ze kunnen zelfs tot bijna 30 procent van deze belangrijke voedingsstof leveren. Tomaten bevatten ook grote hoeveelheden lycopeen, een krachtige antioxidant die de huid ondersteunt.

Bladgroenten
We weten allemaal dat bladgroenten een belangrijke rol spelen in een gezond dieet. Maar ze zijn ook een bron van chlorofyl, een stof die bekend staat om zijn antioxiderende eigenschappen. Goede bladgroenten zijn spinazie, boerenkool, snijbiet en andere sla soorten.

Knoflook
Knoflook bevat veel zwavel, een mineraal dat helpt bij de synthese van collageen. Het voorkomt ook de afbraak ervan. En het voegt natuurlijk ook een extra lekkere smaak toe aan je gerechten, zoals in pasta’s en curry’s.

Vegan Collagen Impulse Drink
Dit drankje van Vital Supply bestaat uit een unieke samenstelling van planten en vruchten extracten, en het helpt bij de aanmaak van collageen in je lichaam. Het is ook goed voor je immuunsysteem doordat het een hoge concentratie van vitamine B6 bevat.


Conclusie
Hoewel het op het eerste gezicht lijkt dat het stimuleren van collageen alleen kan via dierlijke producten, zijn er toch genoeg opties voor mensen die een plantaardig dieet volgen. Een gevarieerd eetpatroon met vers en gezond voedsel is niet alleen essentieel voor de aanmaak van collageen, maar het heeft ook een positieve invloed op je fysieke en mentale welzijn.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found