5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen: zonder doping naar de top

Veilige aanvullingen op je voeding

Zonder doping naar de top. Een schone sport met topfitte atleten. Met een flinke dosis, talent, doorzettingsvermogen, veel en gericht trainen, tijdig rusten en goede voeding kun je als atleet heel ver komen. Maar soms wil je nét dat stapje extra zetten dat op een natuurlijke manier niet mogelijk is of dat te lang duurt. Dan zijn er aanvullingen op je voeding die je herstel bespoedigen en waarmee je geen enkel risico loopt als je een plasje moet doen bij de dopingcontrole.

Collageen, voor de broodnodige eiwitten

Zo is er bijvoorbeeld collageen, een eiwit dat ons lichaam aanmaakt en terug te vinden is in onze bindweefsels, zoals kraakbeen, pezen en banden, maar ook in onze botten en de huid. Het zal je niet verbazen dat menig topsporter een groot beroep doet op de flexibiliteit en kwaliteit van zijn of haar bindweefsel. Bovendien neemt de lichaamseigen aanmaak van collageen drastisch af na je 25e levensjaar. Alleen gezond eten is dan niet meer voldoende voor een optimaal herstel van je eiwitten. Die moet je na elke training en wedstrijd aanvullen. Dat kun je doen met bijvoorbeeld hydrolyzed collageen, een eiwit-preparaat op basis van rund collageen dat verrijkt is met vitamine C en D3. Daarmee is voor elke atleet de top makkelijker te bereiken en kun je langer aan de top blijven.

Eerlijke en gezonde sport

Uiteraard kun je allerlei fratsen bedenken om de topsporter te worden die je graag wilt zijn. Dat is geen makkelijke weg, dat beseffen wij ook. Ook lukt het niet iedereen. En als je net tegen de top aanschurkt, is de neiging om oneerlijke middelen te gebruiken heel aantrekkelijk. Maar vroeg of laat val je toch een keer door de mand. Bovendien neem je dan onnodige gezondheidsrisico’s. Daarom hanteert NOC*NSF een streng anti-dopingbeleid in haar streven naar een dopingvrije sport. Als je je binnen de gestelde kaders begeeft, kun je eerlijk en gezond je topsportambitie waarmaken.

Veilige voedingssupplementen

Collageen kan je helpen je topsportambitie waar te maken. Deze eiwitten dragen bij tot de groei en instandhouding van je spiermassa. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen, de huid en de botten. Eiwitten en Vitamine D dragen bij tot de instandhouding van normale botten. Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren. Deze producten komen voor het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) dat is opgezet om te helpen batches van supplementen te vinden die de grootst mogelijke zekerheid geven dat zij geen doping bevatten. Meer weten? Ga naar de NZVT database op of gebruik de Dopingwaaier App om voedingssupplementen te controleren.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found