5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

De eerste rimpels tegengaan? Wij vertellen hoe!

Help, ik krijg rimpels

Je staat voor de spiegel en plots valt je oog op, jawel, een rimpel! Je wist dat het eens ging gebeuren, maar niet nu al. Vanaf je 25ste vertraagt de collageenproductie in je huid en wordt er minder elastine aangemaakt. Je huid wordt slapper en ook de eerste tekenen van huidveroudering doen haar intrede. Gelukkig kun je hier wel iets aan doen. In dit blog van Vital Supply lees je waar rimpels zoal ontstaan en wat je zelf kunt doen om rimpelvorming tegen te gaan. Lees snel onze tips!

Rimpels per leeftijdscategorie

Ben je tussen de 20 en 25 jaar? Dan heb je vaak nog een gladde en stevige huid. Tussen de 25 en 40 jaar zullen de eerste tekenen van huidveroudering zich voordoen. Boven de 40 vindt de huidveroudering in een hoger tempo plaats door een verlies van volume. Rond je 50ste neemt de elasticiteit van je huid verder af en zullen er meer rimpels ontstaan. Eenmaal de 60 gepasseerd, verlies je ook meer volume en contouren.

Waar ontstaan rimpels vooral?

Rimpels ontstaan op verschillende plekken in je huid, te beginnen bij je ooghoeken.
De kleine, ondiepe lijntjes die hier ontstaan, worden ook wel lachrimpels of kraaienpootjes genoemd. Op je voorhoofd zullen horizontale lijntjes opkomen, die bekend staan als fronsrimpels. Veel fronsen zorgt er eveneens voor dat er lijntjes tussen je wenkbrauwen zullen ontstaan. Rond je mond zullen zich ook rimpels gaan vormen. Op den duur krijgt iedereen met rimpels te maken, maar om jouw rimpelvorming te vertragen, kun je genoeg doen.

Een goede zonbescherming doet wonderen

Bescherm jezelf goed tegen de zon! Dit is misschien wel de belangrijkste tip om rimpels tegen te gaan. UV straling dringt namelijk diep in je huid door en zorgt voor een afbraak van de elastische vezels in het bindweefsel. Zo ontstaan er al vroegtijdig rimpels in je gezicht en doorgaans ook je decolleté. Door je huid optimaal te beschermen tegen de zon, kun je het ontstaan van deze rimpels uitstellen. Kies ervoor een hoed te dragen of je meer bedekkend te kleden, of kies voor zonbescherming met producten met SPF. Zo kun je jezelf dagelijks beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Zorg voor een goede slaaphouding

Een goede slaaphouding is een must wanneer je rimpelvorming wilt tegengaan. Wanneer je op je buik slaapt, kunnen er sneller fronsrimpels ontstaan. Ook wanneer je veel op je zij slaapt, kan dit leiden tot diverse rimpels op je kin en wangen. Probeer je slaaphouding dan ook zoveel mogelijk te blijven variëren.

Laat je huid niet uitdrogen

Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Een droge huid beschadigt namelijk sneller, doordat deze ook gevoeliger is. Maak gebruik van een gezichtsreiniger die niet alleen jouw huid goed reinigt, maar ook de natuurlijke beschermlaag hiervan in balans houdt. Pas op met agressieve reinigingsproducten, want deze kunnen de beschermlaag van je huid verstoren. Kijk goed welke cleanser of scrub geschikt is voor jouw huid. Is jouw huid droog en gevoelig? Kies er dan voor enkel ‘s avonds een gezichtsreiniger te gebruiken. Fris vervolgens ‘s ochtends je gezicht op met water. Let er ook op om niet te warm te douchen. Heet water zorgt namelijk voor uitdroging van je huid. Kies in plaats daarvan voor een lauwwarme douche en breng naderhand een verzorgende crème aan.

Houd je voeding in de gaten

Ook wat je eet is van invloed op huidveroudering. Probeer dan ook om suikers zoveel mogelijk te vermijden. Suikers zorgen namelijk tevens voor rimpelvorming, doordat zij zich aan je collageen en elastine weefsels binden. Dit zorgt op termijn voor een verlies aan soepelheid. Eet in plaats hiervan goede vetten die veel omega 3-vetzuren bevatten. Zo wordt je huid zachter en soepeler. Denk hierbij aan vis, peulvruchten, noten en zaden.
Ook voedsel dat rijk is aan antioxidanten gaat rimpelvorming tegen. Groene thee, groenten en fruit zijn ook zeer goed voor je huid.

Stop nu met roken

Ben je een fanatiek roker? Stop hier dan meteen mee. Iedereen weet wel dat roken slecht is voor de gezondheid. Echter zorgt roken er tevens voor dat er sneller rimpels op je huid zullen ontstaan. Dit komt doordat het roken van een sigaret de afbraak van bindweefsels in je huid bevordert. Naast het feit dat stoppen met roken goed is voor je gezondheid en je portemonnee, doe je jouw huid hier ook nog eens een plezier mee.

Handige feitjes

Wist je dat roken ook zorgt voor een grauwe en vale teint? Dit komt doordat de vervuilde delen van de sigaret zich in je huid nestelen en jouw vochthuishouding ernstig verstoren. Tevens zorgt dit voor een vernauwing van de bloedvaten. Wist je ook dat de gemiddelde mens per dag zo’n veertigduizend dode huidcellen verliest? Reden genoeg om je huid optimaal te beschermen. Draag je veel make-up? Zorg er dan voor dat je elke avond je make-up verwijdert. Doe je dit niet, dan zal je huid sneller verouderen.

Kies ook voor collageenpoeder!

Om rimpelvorming zo optimaal mogelijk tegen te gaan, is het gebruiken van collageenpoeder veruit de beste optie. Door dit poeder iedere dag met een kop koffie of een andere drank in te nemen, ga je rimpelvorming van binnenuit tegen. Collageenpoeder stimuleert namelijk de aanmaak van collageen. Gebruik collageenpoeder in combinatie met onze tips en zie hoe hoe jouw huid zichtbaar verbetert! Bij Vital Supply bieden wij natuurlijk collageenpoeder. Ben je benieuwd wat collageenpoeder voor jouw huid kan betekenen? Neem dan snel contact met ons op. Wij vertellen je graag meer!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found