5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Een review door Silvio Teunissen

Er gaat een nieuwe wereld voor ons open. Namelijk, de wereld van ultralopers. Wedstrijden variëren van 50 tot 490(!) kilometer. Zo rende Silvio bijvoorbeeld de Spartathlon van 246 kilometer en de Milaan San Remo van 285 kilometer. Na zo’n afstand de finish behalen is volgens Silvio magisch. Hij vertelt:

 

Elke stap maakt je sterker

“Uren lopen, gedachten zweven weg. Elke stap brengt je dichterbij je doel. Ultralopers rennen veel verder dan de klassieke afstand van een ‘standaard’ marathon. Je traint voor een lange ultra 5 tot 6 keer in de week en dan zo’n 150 – 250 kilometer. In het weekend train je drie keer zes uur. Je loopt dan zes uur, rust vier uur en dit dan om en om. Je bent dan dus 24 uur per dag aan het trainen. Dit is fysiek zwaar. Vooral het mentale gedeelte wordt dan op de proef gesteld.”

 

Van Athene naar Sparta

“Eén van de klassiekers in de ultrawereld is de Spartathlon. Deze race gaat van Athene naar Sparta, een afstand van 246 kilometer die in 36 uur moet worden volbracht. Wanneer je de voeten kust van het Leonidas-beeld in Sparta, ben je officieel finisher. Dat gevoel is onbeschrijflijk. Tijdens de voorbereiding en ook tijdens de race maak je pieken en dalen mee. Wanneer je dan finished in de armen van je vrouw en kinderen, is dit overweldigend. Zij hebben al enkele lopen bijgestaan in vreemde landen en mij in een kleine huurauto dagenlang gevolgd. mooier kan niet!”

 

Hollandse kost

“Wij eten thuis gezond. Hoewel we in het weekend wel eens uitpakken met een luxe dinertje, is er doordeweeks niks mis met Hollandse kost. We gaan voor veel variatie in groente, fruit, volkoren producten, soms aangevuld met extra vitamines en mineralen. En, voor mij erg belangrijk, na elke training collageen. Want vooral in zware trainingsweken is het moeilijk om altijd voldoende eiwitten binnen te krijgen.”

 

Gecompliceerde enkelbreuk…

“Helaas waren mijn gewrichten niet helemaal top meer, doordat ik een enkelbreuk heb opgelopen. Bij lange trainingen ging het daardoor soms wat minder soepel. Nadat ik had gelezen over collageen, voor sterke spieren en gewrichten, heb ik Vital Supply gemaild. Ik neem nu elke dag een scoop collageen door een glas koude chocomel, water of een shake en na een week of 6 werden mijn gewrichten soepeler. Mijn enkel begon beter te voelen na zware trainingen. Vooral de stijfheid na de lange duurloop is een stuk minder. Dat mijn huid er goed uitziet, is een aangenaam bijeffect.”

 

Tip:

“Ik raad collageen aan bij sporters, maar ook zeker bij mensen die last hebben van stijve gewrichten en spieren. Een schepje per dag, is een kleine moeite en het plezier wat je ervoor terugkrijgt is groot!”

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found