5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Haaruitval: hier komt het door en zo ga je het tegen

Gemiddeld heb je tussen de 85.000 tot 150.000 haren op je hoofd. Normaal gesproken verlies je tussen de 50 tot 120 haren per dag, dit zijn er zo’n 3.000 per maand. Dat klinkt veel, maar er groeien tegelijkertijd zo’n 100 nieuwe haren per dag bij dus dat is niks om je zorgen over te maken. Maar als je een steeds dunnere haardos hebt, kale plekken krijgt of meer haren dan normaal aan je borstel ziet hangen na een kambeurt, is er iets meer aan de hand. Je hebt last van extreme haaruitval. Vervelend! Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval en gelukkig ook mogelijkheden om het tegen te gaan.

Waardoor heb je last van haaruitval?

Er zijn verschillende redenen waarom je last hebt van haaruitval. Haaruitval oorzaken zijn:

 • Het is genetisch bepaald
 • Je hebt een schildklierziekte
 • Je ondergaat een chemobehandeling tegen kanker
 • Een ijzer-, vitaminetekort of ijzergebrek
 • Haaruitval door stress
 • Het is een bijwerking van de medicijnen die je slikt
 • De conditie van je hoofdhuid en haarwortels is niet meer goed
 • Een zwangerschap
 • Je hebt een te laag gewicht
 • Ouderdom
 • Je hebt last van een schimmelinfectie
 • Roken en een ongezonde levensstijl 
 • Je hebt een haarziekte

De redenen van haaruitval bij mannen


De
oorzaken van haaruitval zijn uiteenlopend. Haaruitval bij mannen is meestal zichtbaar doordat er rond de slapen en de kruin kale plekken ontstaan. Dit wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd. Bij deze meest voorkomende vorm van haaruitval bij volwassenen verlies je haren volgens een bepaald patroon. Wanneer je vader en opa kaal zijn, is de kans groot dat je op latere leeftijd ook kaal bent. Het is namelijk erfelijk.Een andere mogelijke aanleiding voor haaruitval is vitaminetekort.

De redenen van haaruitval bij vrouwen


Haaruitval bij vrouwen komt regelmatig voor en uit zich anders dan bij mannen. Bij vrouwen wordt het haar dunner en breekt het sneller af. In het algemeen leidt het zelden tot kaalheid, zoals bij mannen wel het geval is. 

De meeste vrouwen hebben last van haaruitval na de zwangerschap. Hierbij worden vrouwen niet kaal, maar zijn er zichtbaar meer haren te vinden op de haarborstel of het doucheputje. Na een tijdje is het haarverlies ook zichtbaar: het haar wordt dunner. 

Een andere reden kan zijn dat het haar te vaak in een strakke knot, staart of vlecht gedragen wordt, waardoor er een te lange tijd veel kracht op het haar staat. De haarwortels bij het voorhoofd raken hierdoor geïrriteerd. In sommige gevallen breekt het haar zelfs af. 

Soms heeft haaruitval te maken met stress. Stress zorgt namelijk voor een verminderde haargroei.

Wat te doen tegen haaruitval?


In sommige gevallen heeft haaruitval te maken met een gebrek aan bepaalde vitamines. Zo is de
anti-haaruitval vitamine C, maar ook D nodig voor het behouden van gezond en glanzend haar. Deze vitamines geven je haar de voedingsstoffen die het nodig heeft. Ze bevorderen de dikte van je haar, maar ook een snellere haargroei. Ook als je geen zichtbaar tekort hebt aan vitamines, kan het zijn dat je alsnog te weinig voedingsstoffen uit je voeding haalt.

Aanvullen van collageen

Wist je dat je lichaam na je 25e minder collageen aanmaakt? Collageen is een eiwit en geeft onder andere bepaalde structuren aan je bloedvaten. Dus ook aan de bloedvaten rondom de haarzakjes. Doordat je lichaam minder collageen aanmaakt, krijgt je haar minder zuurstof en sterft het hierdoor af. Dankzij collageenpoeder herstellen deze haarzakjes sneller dan normaal. Maar collageen helpt ook op een andere manier om je haar gezond te houden of te krijgen. In collageen zit namelijk de stof glycine. Dit aminozuur zorgt voor een mooie bos haren.

Merk je dus dat je last hebt van haaruitval of dunner haar, maar ook andere tekenen van ouder worden? Zoals rimpels, fijne lijntjes en broze nagels? Om de groei van je haarzakjes te stimuleren, is het innemen van collageen poeder verrijkt met vitamines een goed idee. 

Ga naar de dokter bij deze klachten

Heb je naast haaruitval ook plotseling last van grote kale plekken op je hoofd? Of een branderig gevoel of jeuk op je hoofdhuid? Het is dan verstandig om naar een dokter te gaan. Ook als je je grote zorgen maakt om het verlies van je haren. Je huisarts kijkt na het zien van je hoofdhuid eventueel een behandelplan opstellen om de uitval van je haren te stoppen en verminderen. Ook als je al medicijnen slikt of een chemotherapie krijgt waardoor je haar uitvalt, is het een goed idee om je arts om advies te vragen.

Conclusie: dit is het beste middel tegen haaruitval bij vrouwen en mannen

Het beste middel tegen haaruitval is het binnenkrijgen van de juiste vitamine en collageen. Collageenpoeder verrijkt met vitamine C en D zorgt er namelijk voor dat je haar beter groeit, niet meer zo snel uitvalt, meer lengte en volume krijgt en als pluspunt gaat je haar er ook nog meer van glanzen. Eet daarnaast een gezond en gebalanceerd dieet, zodat het collageenpoeder naast je voeding de gezondheid van je haren versterkt. 

Collageenpoeder hydrosylaat Type 1 met vitamine C en D van Vital Supply is 100% natuurlijk, vrij van conserveringsmiddelen en toevoegingen en Paleo proof. Het is namelijk een eiwitpreparaat op basis van rund collageen en is verrijkt met vitamine C en D3. Met een pot doe je ongeveer een maand. Er zit een handige maatschep bij waarmee je 10g, dit is de dagelijkse dosering, in je smoothie, glas water, vruchtensap, thee, koffie, soep of yoghurt kunt doen. Doordat het poeder geen smaak heeft, kun je het makkelijk mengen met allerlei verschillende vloeistoffen.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found