5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Hoeveel collageen per dag?

De één gebruikt collageen poeder om topsport prestaties te kunnen leveren. De ander gebruikt het om een mooiere huid te krijgen. En weer een ander wil er de algemene gezondheid mee ondersteunen. Collageen poeder is steeds vaker de oplossing voor al deze doelgroepen, maar een vraag die veel gesteld wordt is: hoeveel mg collageen heb je nodig per dag? Het antwoord daarop hangt af van het doel dat je ermee wilt bereiken.

Collageen poeder voor topsporters

Als topsporter doe je constant een zwaar beroep op je lichaam. Je gaat tot het uiterste en vergt het maximale van je lichaam. Bij elke training treden echter kleine beschadigingen op in je spieren, pezen en gewrichten en je lichaam heeft tijd nodig om die te herstellen. Neem je die tijd niet, dan kan er overbelasting optreden en dat leidt onvermijdelijk tot blessures. Blessures zetten je als topsporter ongewild soms lange periodes aan de kant, dus je wilt dit zo veel mogelijk voorkomen.

Collageen poeder ondersteunt het lichaam van topsporters. Er is meer collageen nodig dan normaal, omdat spieren, pezen, gewrichten en botten van topsporters meer belast worden dan die van mensen die niet of weinig sporten. Het kan zijn, zeker als je ouder dan 25 bent, dat je lichaam de collageenproductie niet meer afdoende bijhoudt. Er ontstaan dan klachten zoals spierpijn, gewrichtspijn en spierblessures. Als je hier niets aan doet, zal dit alleen maar erger worden.

Collageen poeder helpt om de tekorten van collageen in je lichaam aan te vullen. Op die manier wordt de hersteltijd na het sporten verkort en worden spierpijn, spierblessures en gewrichtspijn voorkomen. De geadviseerde hoeveelheid collageen poeder voor topsporters is 5 tot 15 gram (gemiddeld 10 gram) poeder per dag. Met deze hoeveelheid wordt de groei van de spiermassa optimaal gestimuleerd, worden de gewrichten beschermd en de hersteltijd na het sporten maximaal verkort.

Collageen poeder voor een mooiere huid

Collageen houdt de huid mooi, soepel en elastisch. Het bevindt zich in de tweede huidlaag, de dermis genaamd, en houdt de huid vanuit daar gezond. Tot je vijfentwintigste of dertigste levensjaar maakt je lichaam zelf voldoende collageen aan, maar daarna neemt de collageen productie drastisch af. Ook aan je huid is dat zichtbaar. Die wordt minder elastisch en er gaan rimpels ontstaan. Ook kan er cellulitis zichtbaar worden en kunnen bepaalde delen van de huid meer gaan hangen.

Collageen poeder kan de afnemende collageenproductie aanvullen en zo het ontstaan van rimpels en cellulitis verminderen. Om met collageen poeder een mooiere huid te krijgen wordt geadviseerd tussen de 2.5 en 10 gram collageen poeder per dag in te nemen, waarbij de beste effecten worden bereikt bij ten minste 10 gram per dag.

Collageen poeder voor algemene ondersteuning van de gezondheid

Een teruglopende collageenproductie in het lichaam kan nare kwaaltjes veroorzaken, zoals slechter wordend zicht, broze nagels, slechtere tanden, pijnlijke gewrichten en nog veel meer. Het is dus aan te bevelen om de hoeveelheid collageen in je lichaam op peil te houden en zo je algehele gezondheid te ondersteunen. Dat doe je enerzijds door een gezond dieet, met voldoende groente, fruit, mager vlees en vis aan te houden en anderzijds kun je dat doen door het toevoegen van collageen poeder aan je dieet.

Collageen poeder is gemakkelijk toe te voegen aan een kop koffie of thee of te verwerken in een smoothie dankzij de neutrale smaak. Wanneer je zo’n 10 gram collageen poeder per dag neemt, ondersteun je het lichaam optimaal en zorg je voor een algehele boost van je gezondheid. Nare kwaaltjes die ontstaan door een tekort aan collageen worden zo verminderd en voorkomen.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found