5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Hoeveel water moet ik drinken op een dag?

Nu het zonnetje lekker schijnt, ben je natuurlijk veel meer buiten. Daardoor maak je meer vitamine D aan en voel je je veel actiever. Heerlijk! Alleen tijdens de zomermaanden transpireer je wellicht ook meer en moet je daarom veel water drinken. Want, ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water en je bloed zelfs voor 90% uit water. Belangrijk is daarom te weten hoeveel water je moet drinken. Drinkwater is goed voor je hele lichaam. Van het uitspoelen van gifstoffen tot het voorkomen van acne en het geven van een stralende huid. Het is echt: water is een wonderdrank!

Vuistregels voor waterinname

Voldoende water drinken is niet alleen belangrijk voor je huid maar ook voor je organen, je stofwisseling en alle lichaamsprocessen. Daarom geven we je graag vuistregels hoe je kunt meten of je voldoende water drinkt, want er is niet één standaardformule. Voor de ideale hoeveelheid waterinname ben je afhankelijk van factoren zoals je lengte, je leeftijd, gezondheidstoestand of je sport of niet etc.

Een goede vuistregel is om je lichaamsgewicht te nemen en te kijken of je 30 ml water per kilogram per dag kunt drinken. Dus neem je lichaamsgewicht en vermenigvuldig deze met 0,03. Weeg je bijvoorbeeld 75 kilo dan kan je het beste 2250 ml water drinken per dag (75 x 0,03). Dat is ruim 2 liter water.

Een andere mogelijkheid is om te kijken naar de kleur van je urine. Een goede hydratatie levert een lichtgekleurde urine op (vergelijkbaar met de kleur van stro), terwijl donkere, meer geconcentreerde urine aangeeft dat je meer moet drinken.

Let op! Bovenstaande aanwijzingen zijn goede vuistregels, maar dit moet je mogelijk aanpassen als je erg actief bent, veel transpireert óf vaak dorst hebt.

Tips van diëtisten

Tot slot nog enkele tips van diëtisten in het netwerk van Vital Supply om makkelijk meer water te drinken:

  • Let bij je voeding op dat je voldoende hydraterende, waterrijke producten eet zoals bessen, perziken, watermeloen, gele meloen en komkommer. Dat kan als snack, in je yoghurt/kwark of maak ijsblokjes van watermeloensap om meer smaak aan je water toe te voegen.
  • Maak van water drinken een gewoonte. Begin je dag altijd met een glas water en drink voor iedere maaltijd 1 of 2 glazen water.
  • Neem voor onderweg je favoriete bidon mee. Als je die bij je hebt, is de kans groot dat je ervan drinkt.
  • Maak het leuk en vrolijk je water op. Voeg citroen, limoen, munt, komkommer of ijsblokjes van watermeloensap toe om je water op te pimpen tot een verfrissend koel zomerdrankje. Leuk rietje erbij of wat losse besjes en het is net of je een cocktail drinkt.
  • En last but not least drink bijvoorbeeld Vital Supply collageenwater. Dit is een uitgebalanceerd water dat zorgt dat je gehydrateerd blijft én dat je botten, gewrichten en pezen optimaal worden ondersteunt en verstevigd.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

Ons product is: √  100%…

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.