5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Hoeveel water moet ik drinken op een dag?

Nu het zonnetje lekker schijnt, ben je natuurlijk veel meer buiten. Daardoor maak je meer vitamine D aan en voel je je veel actiever. Heerlijk! Alleen transpireer je tijdens de zomermaanden meer en is het extra belangrijk om veel water te drinken. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water en je bloed zelfs voor 90%. Water drinken is goed voor je hele lichaam, van het uitspoelen van gifstoffen tot het voorkomen van acne, maar ook voor die stralende huid. Water doet echt wonderen!

Vuistregels voor waterinname

Voldoende water drinken is niet alleen belangrijk voor je huid maar ook voor je organen, je stofwisseling en alle lichaamsprocessen. Er is geen one size fits all formule voor je waterintake. Factoren zoals je lengte, leeftijd, gezondheidstoestand, hoeveelheid en soort lichaamsbeweging spelen allemaal een rol.

Een goede vuistregel is om dagelijks 30 ml water per kilogram lichaamsgewicht te drinken. Dus neem je lichaamsgewicht en vermenigvuldig dit met 0,03. Weeg je bijvoorbeeld 75 kilo, dan kan je het beste (75 x 0,03 =) 2250 ml water drinken per dag . Dat is ruim 2 liter water.

Een andere mogelijkheid is om te kijken naar de kleur van je urine. Een goede hydratatie levert een lichtgekleurde urine op (vergelijkbaar met de kleur van stro), terwijl donkere, meer geconcentreerde urine aangeeft dat je meer moet drinken.

Let op! Bovenstaande aanwijzingen zijn goede vuistregels, maar vragen per situatie mogelijk om persoonlijke aanpassingen (bijvoorbeeld als je erg actief bent, veel transpireert of vaak dorst hebt).

Tips van diëtisten

Tot slot nog enkele tips van diëtisten uit het netwerk van Vital Supply om makkelijk meer water te drinken:

  • Let er bij je voeding op dat je voldoende hydraterend, waterrijk fruit eet zoals bessen, perziken, watermeloen en gele meloen. Dat kan als snack, in je yoghurt/kwark of maak ijsblokjes van watermeloensap om meer smaak aan je water toe te voegen.
    Komkommer is trouwens ook een goed hydraterende groente.
  • Maak van water drinken een gewoonte. Begin je dag altijd met minimaal één, maar liever nog twee glazen water en drink (een half uur) voor iedere maaltijd een glas water.
  • Neem voor onderweg je favoriete bidon mee. Als je die bij je hebt, is de kans groter dat je er ook uit drinkt.
  • Maak het leuk en vrolijk je water op. Voeg citroen, limoen, munt, komkommer of ijsblokjes (gewoon van water of bijvoorbeeld van watermeloensap) toe om je water op te pimpen tot een verfrissend koel zomerdrankje. Een paar losse besjes erbij en het is net of je een cocktail drinkt. Het staat ook erg leuk in een glazen karaf en zal ook je bezoek aansporen om ervan te drinken.
  • En last but not least: wat dacht je van Vital Supply collageenwater? Dit is een uitgebalanceerd water dat niet alleen zorgt dat je gehydrateerd blijft, maar dat en passant ook je botten, gewrichten en pezen optimaal ondersteunt. En natuurlijk je huid lekker fris houdt.

Kortom: genoeg redenen, kansen en aanmoedigingen om goed voor je vochthuishouding te zorgen!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found