5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Kun je als sporter aan het paleo dieet?

Paleo dieet voor sporters

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van het paleo dieet. Het volgen van deze levensstijl is namelijk voor veel mensen het goede voornemen van 2020 geworden. De bedoeling van het paleo dieet is om je eetpatroon te baseren op dat van onze voorouders, de oermens. Ben jij ook toe aan een switch en lijkt het paleo dieet je wel wat? Dan hebben we goed nieuws, want ook als sporter kun je er gewoon mee aan de slag! Met enkele kleine aanpassingen, zoals het aanvullen van je voedingspatroon met onze supplementen, kun je ook als sporter gewoon de voordelen ervaren van het paleo dieet.

Wat is het paleo dieet?

Zoals gezegd is het principe van het paleo dieet gebaseerd op de leefwijze van de oermens: de jager en verzamelaar. Omdat het doel van het paleo dieet niet per se is om af te vallen (wat overigens voor veel mensen wel een gunstige bijkomstigheid is), maar om structureel gezonder te leven, gaat het eigenlijk meer om een levensstijl. De theorie van het paleo dieet is gebaseerd op het feit dat het lichaam van de mens niet ingesteld is op het verwerken van veel voedsel dat we in onze huidige maatschappij consumeren. Denk hierbij aan etenswaren die geproduceerd zijn in fabrieken, met veel toegevoegde suikers. Hier reageert ons lichaam niet goed op. Door het paleo dieet te volgen, ga je weer terug naar een voedingspatroon zoals de natuur dat bedoeld heeft.

Welk eten is paleo-proof?

Welk eten valt dan eigenlijk binnen het paleo dieet, en is dan ook paleo-proof? Net als bij onze voorouders is ook de voedingsinname van een aanhanger van het paleo dieet vooral gebaseerd op vlees en vis. De oermens kon immers niet zonder. Natuurlijk hebben we het dan niet over bewerkt vlees zoals knakworsten en frikandellen, maar biologische vleesproducten. Ook groenten en fruit speelt een belangrijke rol. Eigenlijk kun je de volgende regel aanhouden: als het beweegt of als je het rauw kunt eten, valt het binnen het paleo dieet. Er zijn echter wel enkele etenswaren die vermeden worden: voedsel met een hoog zetmeelgehalte zoals aardappelen en eten dat een trage werking heeft op de vetverbranding zoals bananen. Verder zijn ook natuurlijke vetten zoals avocado olie, kokosolie, macadamia olie en olijfolie een essentieel onderdeel van het paleo dieet.

Aanpassingen voor de sporter

Wil je als sporter het paleo dieet volgen? Dan is het echter belangrijk om enkele aanpassingen te maken aan het ‘standaard’ paleo voedingspatroon. Voedsel is namelijk ontzettend belangrijk voor jou als sporter. Vooral vlak voor, tijdens, en na het sporten in de herstelperiode is een goede voedselinname cruciaal. Het is dan ook onvermijdelijk om zo nu en dan producten te eten die volgens het paleo dieet echt ‘not-done’ zijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld pasta, brood en rijst. Deze producten helpen je lichaam namelijk te herstellen. Na deze herstelperiode kun je gewoon weer het paleo dieet volgen.

Extra ondersteuning bij het sporten

We hebben nog meer goed nieuws voor sporters die het paleo dieet willen volgen. Onze voedingssupplementen zijn namelijk volledig paleo-proof! Omdat ze een neutrale smaak hebben, kun je onze poeders gewoon mengen met je paleo eten, drinken of smoothies. In combinatie met het supplement is het aangepaste paleo dieet ideaal voor jou als sporter!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found