5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Natuurlijk collageen

Wie wil er geen mooie huid, goede sterke botten en pijnvrije gewrichten? Ons lichaam kan daar voor het grootste gedeelte gelukkig helemaal zelf voor zorgen dankzij haar eigen collageen productie, maar soms moeten we ons lichaam ondersteunen, bijvoorbeeld met supplementen. Collageen is zo’n bouwsteen waar je echt voldoende van wilt hebben en gelukkig is het ook in de vorm van ondersteunende supplementen te verkrijgen. We vertellen je alles over de voordelen van natuurlijk collageen.

Wat is collageen precies?

Collageen is een eiwit met 18 aminozuren. Aminozuren zijn belangrijk voor ons lichaam, want ze zorgen ervoor dat botten en spieren goed opgebouwd worden, pezen en gewrichten soepel blijven, dat de huid soepel en gezond blijft en nog veel meer. Je lijf maakt zelf collageen aan, maar heeft daar veel verschillende ondersteunende vitamines en mineralen voor nodig, zoals koper en vitamine C. Het deel dat via eiwitten uit voeding binnenkomt moet nog helemaal afgebroken worden door ons lichaam, waardoor het lastig opneembaar is.

Zowel de eigen collageen productie als het afbreken van binnenkomende eiwitten kunnen zo wel eens onder druk komen te staan, zelfs bij een gezond dieet. Zo’n tekort kun je terugzien aan bijvoorbeeld een slap en minder elastisch uitziende huid, beginnende cellulitis of pijnlijke gewrichten.

Collageen in voeding

Collageen komt ook voor in voeding, hoofdzakelijk in vlees en vis. V.w.b. vlees bevatten in principe vrijwel alle soorten collageen denk o.a. aan rundvlees, varkensvlees, kip, geit, os en hert. Bij vis zijn zalm en tonijn goede keuzes. Deze bevatten naast collageen ook relatief veel omega 3 wat ook een positief effect heeft op de huid. Ten slotte, is (botten) bouillon een uitstekende bron van natuurlijke collageen.

Je lichaam ondersteunen met collageen supplementen

Wanneer je het idee hebt dat de collageenproductie van je lichaam niet op orde is, kun je jouw lichaam helpen door collageen supplementen in te nemen. Het liefst doe je dat in de vorm van collageen poeder. Collageen poeder is al helemaal afgebroken en is zodoende makkelijk op te lossen in allerlei drankjes en smoothies. Daardoor krijg je in één keer een flinke hoeveelheid collageen binnen, die snel en ongemerkt door je lichaam opgenomen kan worden. Na dit een periode gedaan te hebben help je het lichaam om de huid weer gezond en flexibel te maken, gewrichten goed te ondersteunen en spieren en pezen sneller te laten herstellen.

Kies voor 100% natuurlijke collageen supplementen

Collageen kan dus gelukkig in supplementvorm ingenomen worden. collageen Supplementen kun je in poedervorm of tabletvorm innemen. Hoewel ze beiden gebaseerd zijn op collageen poeder, is collageen poeder gemakkelijker in te nemen met bijvoorbeeld water of een smoothie en vervolgens ook makkelijker afbreekbaar voor je lichaam dan tabletten.

Ook zijn er twee verschillende vormen van het vervaardigen van collageen supplementen. Synthetisch collageen wordt in labs ontworpen om zo goed mogelijk natuurlijk collageen na te bootsen. Op kleinschalig niveau kan dat in ziekenhuizen bijvoorbeeld worden toegepast voor ondersteuning bij wondgenezing. Bij het innemen van collageen poeder om het lichaam te ondersteunen kun je echter het best kiezen voor 100% natuurlijk collageen, omdat dit het snelst en gemakkelijk wordt opgenomen.

Alle Niche4health collageen is 100% natuurlijk

Niche4health collageen supplementen komen van varkens en grasgevoerde koeien. Het is 100% natuurlijk collageen. Het is daarom direct en gemakkelijk opneembaar door het lichaam. Er zijn geen synthetische stoffen aan toegevoegd, maar wel ondersteunende vitamines en mineralen zoals vitamine C en vitamine D, die respectievelijk bijdragen aan collageenvorming en de instandhouding van botten.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found