5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Rimpels verminderen: 7 tips

Collageen is een structureel eiwit dat verantwoordelijk is voor een veerkrachtige, elastische, soepele en jeugdig uitziende huid.

Na je midden- tot late twintiger jaren zal je collageen beginnen af te nemen tot 1-2% per jaar, wat uiteindelijk zal leiden tot een dunnere, crêpeachtige, gerimpelde en verslapte huid.

Maar, er zijn een paar dingen die je kunt doen om te helpen collageen weer op te bouwen of de huidige productie van collageen te behouden.

1. Masseer je gezicht

Sommige voorlopige studies (bron) tonen aan dat een gezichtsmassage kan helpen om de productie van collageenvezels in de huid te stimuleren.

Om dit gemakkelijk in je schoonheidsroutine te integreren, hoef je geen gezichtsbehandeling te plannen, maar masseer je het gezicht zachtjes in een opwaartse beweging terwijl je je moisturizers of serums aanbrengt.

2. Vitamine C eten en aanbrengen

Voldoende vitamine C in de huid helpt de productie van meer collageen te stimuleren en helpt de afbraak ervan te voorkomen wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-stralen (bron).

En hoewel het dagelijks eten van voldoende hoeveelheden vitamine C noodzakelijk is en niet mag worden overgeslagen, kan het aanbrengen van een crème of serum met vitamine C de hoeveelheid vitamine C in je huidcellen verhogen om de collageenproductie te optimaliseren.

3. Stop met roken

Roken kan leiden tot een lagere totale collageenproductie in de huid, naast alle andere niet geweldige dingen die je al weet over roken.

In een onderzoek werden collageen I en III gemeten bij rokers en niet-rokers en werd vastgesteld dat degenen die rookten respectievelijk 18% en 22% minder collageen in hun huid produceerden in vergelijking met de niet-rokende groep (bron).

Je kunt dus “een betere huid” toevoegen aan de lange lijst van redenen waarom je vandaag nog moet stoppen met roken als je collageen in je gezicht weer wilt opbouwen.

4. Drink meer water

Hydratatie is geweldig voor je teint, maar wat heeft het te maken met het collageen in je huid?

Volgens een studie kan collageen, als het zich niet in een voldoende gehydrateerde omgeving bevindt, zijn vorm vervormen en stijf of minder stabiel worden (bron).

Houd de huid gehydrateerd met veel water, hydraterende voeding en vochtinbrengende huidverzorging.

5. Probeer een collageen supplement

Hoewel er meer wetenschappelijk onderzoek moet worden gedaan naar de vraag of het nemen van collageensupplementen daadwerkelijk helpt om het collageenniveau in de huid te verbeteren, zien een paar eerste onderzoeken er veelbelovend uit.

Eén studie liet patiënten gedurende twaalf weken dagelijks een collageensupplement innemen en mat vervolgens de huidverbeteringen, waaronder het collageengehalte in de huid.

Na de behandelingsperiode was de collageenwaarde in de huidzone van de “kraaienpootjes” met 19% verbeterd, en in de huid van de onderarm met 12% (bron).

5. Voorkom schadelijke overmatige zon blootstelling

UV-stralen van de zon kunnen de huid beschadigen, en dat omvat ook de afbraak van collageen.

Als je de zon in gaat, smeer je dan goed in met zonnebrandcrème, of breng gewoon dagelijks een SPF 30+ aan.

Want als je je best doet om collageen op te bouwen, doe je je huid geen plezier door de zonnebrandcrème over te slaan.

6. Minder drinken

Alcohol schaadt het vermogen van de huid om collageen te produceren, evenals zijn natuurlijke antioxidantverdedigingssysteem (waardoor het kwetsbaarder wordt voor schade), volgens bevindingen gepubliceerd in een onderzoek van augustus 2019 in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology. Mensen die acht of meer drankjes per week drinken, hebben meer kans op rimpels.

7. Neem je schoonheidsrust

Hoewel meer onderzoek bij mensen nodig is, kan het handhaven van een regelmatig slaapschema helpen bij de vernieuwing van collageen, suggereert onderzoek bij muizen in Nature Cell Biology in januari 2020. De National Sleep Foundation raadt volwassenen aan om 7 tot 9 uur (letterlijk) schoonheidsslaapje per nacht te doen.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found