5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Vier redenen om dagelijks collageen in te nemen

Gebruik collageen elke dag!

Wist je dat van de eiwitten in je lichaam 30 procent uit collageen bestaat? Collageen is te vinden in al het bindweefsel in ons lichaam. Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Collageen is dus erg belangrijk om onze gezondheid te ondersteunen. Een eenvoudige manier om het collageen in ons lichaam op peil te houden is door het innemen van collageenpoeder. In dit blog van Vital Supply lees je vijf redenen om dagelijks collageen in te nemen.

Reden 1: Collageen vermindert rimpels, striae en cellulitis

Wanneer we de leeftijd van 25 zijn gepasseerd neemt het collageen in ons lichaam langzaam af. Vanaf het moment dat we 50 zijn maakt het lichaam bijna helemaal geen collageen meer aan. Een tekort aan collageen is te zien aan een slappe huid en rimpels. Verschillende dagcrèmes beweren rimpels tegen te gaan omdat er collageen in de crème zit. Dit is echter onzin, je lichaam kan collageen alleen opnemen wanneer je het oraal inneemt.

Reden 2: Een boost voor je haar en je nagels

Collageen is van nature rijk aan aminozuur. Aminozuur is nodig om keratine op te kunnen bouwen. Wanneer je genoeg aminozuren binnenkrijgt zullen je haar en nagels glanzend en sterk zijn. Dan gaan ze ook sneller groeien. Bij een tekort aan aminozuren wordt je haar droog en breken je nagels sneller. Het is dus beter om je aminozuren op peil te houden!

Reden 3: Het houd je botten, gewrichten en kraakbeen sterk

Botten, gewrichten en kraakbeen zijn allemaal deels gemaakt van collageen. Botten bestaan voor ongeveer een derde uit collageen, en kraakbeen zelfs uit tweederde. Wanneer we ouder worden neemt het collageen in botten en kraakbeen af en worden we stijver. Hierdoor kunnen zelfs vervelende klachten ontstaan. Door collageen toe te voegen aan je dieet kun je klachten verminderen en voel je je minder stijf.

Reden 4: Het vermindert brandend maagzuur

Als je vaak last hebt van brandend maagzuur helpt collageen dit te verminderen. Brandend maagzuur komt niet door een teveel aan maagzuur, maar juist door een tekort aan maagzuur. Collageen helpt de slijmvliezen herstellen en zorgt er daardoor voor dat de hoeveelheid maagzuur weer op peil komt. Zo verminder je dus dat vervelende gevoel van brandend maagzuur.

Probeer collageen dus snel!

Collageenpoeder klontert niet en is heel makkelijk te verwerken in bijvoorbeeld smoothies, je proeft het niet! Je hebt niet veel nodig per dag, dus je doet lang met een verpakking. Ook wordt het snel opgenomen: binnen 30 minuten heeft je lichaam het collageen geabsorbeerd. Dus probeer het ook, je zult je zeker beter voelen en je geeft je haar en nagels een boost!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found