5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Wanneer kan ik het beste collageen innemen?

Over de werking en de effecten van collageen zijn de meeste mensen het inmiddels wel eens. Er komen ook steeds meer onderzoeken naar voren die de werking van dit supereiwit bevestigen. Een van de vragen die Niche4health vaak krijgt, is wat is nu het beste tijdstip op de dag is om collageen in te nemen, zodat dit een zo optimaal mogelijk effect heeft? Doordat ieder lichaam uniek is en ook anders reageert, is het lastig om een specifiek tijdstip te noemen. Het perfecte tijdstip om collageen te nemen bestaat eigenlijk niet. Er zijn echter wel dingen waar je rekening mee kan houden om het moment beter te bepalen.

 


Avond- of ochtendmens
De collageenproductie en ook de manier waarop het lichaam omgaat met collageen hangt sterk af van je levensstijl. Wanneer je bijvoorbeeld gewend bent om de dag te beginnen met een rustgevende yogasessie en  daarna in het ochtendzonnetje je latte drinkt, dan kun je bijvoorbeeld kiezen om deze klaar te maken met een schepje gehydrolyseerd collageen poeder (type I). Hiermee begin je je dag goed en geef je de collageenproductie meteen een boost. Dit eiwit-preparaat is ook verrijkt met vitamine C als D. Twee voedingsstoffen essentieel voor je lichaam, die je prima in de ochtend kunt innemen.

Niet iedereen heeft deze ochtendroutine en dat hoeft ook helemaal niet. Wanneer je meer een avondmens bent, dan kun je ervoor kiezen om ditzelfde type gehydrolyseerde collageen toe te voegen aan een kopje kruidenthee voordat je naar bed gaat. Je valt met een kop kruidenthee voor het slapen vaak heerlijk in slaap. En doordat dit collageenpoeder smaak- en geurloos is, wordt de smaak van de thee niet beïnvloed.

Sporters

Wanneer je veel sport, dan heeft je lichaam ook op andere momenten een collageenimpuls nodig. Collageen speelt een  belangrijke rol bij onder andere het herstellen en opbouwen van je spieren, maar ook bij de bescherming en het soepel houden van je gewrichten. Daarom is het dan ook raadzaam om een uur of twee voordat je begint met sporten tien gram collageen te nemen op een nuchtere maag. Ook na de sessie doe je er goed aan om je spieren en de rest van je lichaam goed en snel te laten herstellen door bijvoorbeeld een scoop van dertig gram collageen en erwten proteïneshake te nemen. Deze variant is verkrijgbaar in vanille en aardbei en naast goed voor je lichaam, ook een lekkere beloning na een heftige sportsessie. Ben je meer een spontane sporter die niet altijd alles van tevoren plant? Of juist vroeg in de ochtend gaat en daardoor niet twee uur van te voren collageen kan innemen? Dan is collageen vitamine water een ideale oplossing die je ook tijdens de training kan nuttigen om hiermee ook dehydratatie tegen te gaan.

Zorg voor een consequente en stabiele inname

Als je collageen gebruikt,  in welke vorm dan ook, is het belangrijk dat je consequent bent in het gebruik en zorgt voor een stabiele inname. We raden je dan ook aan om hoe dan ook tussen de tien en de twintig gram dagelijks in te nemen. Noemenswaardige bijwerkingen zijn er eigenlijk niet, tenminste als je kiest voor een kwalitatief product zoals dat van Vital Supply. De precieze optimale hoeveelheid voor jouw situatie hangt uiteraard af van dingen als je leeftijd, geslacht en inspanningsniveau. Let erop dat het wel noodzakelijk is om iedere maand 5 dagen ‘rust’ te nemen van collageensupplementen, om te voorkomen dat je lichaam ‘gewend’ raakt aan de collageeninname. Je lichaam produceert immers zelf ook collageen. Dit kun je eventueel extra ondersteunen door bepaalde voedingswaren in je dieet op te nemen. Wanneer je 365 dagen per jaar collageen inneemt zou dit ervoor kunnen zorgen dat je lichaam zelf minder aanmaakt, omdat deze ervan uit gaat dat het toch wel via externe bronnen binnenkomt. Dus, kort samengevat neem je 25 dagen per maand collageen in op een tijdstip dat het beste werkt voor jou. Om vervolgens vijf dagen een pauze te nemen. De volgende maand neem je weer 25 dagen lang collageen in en dan weer 5 dagen rust. Enzovoorts!

Mocht je na het lezen van dit artikel je nog steeds afvragen welk product het beste past bij jou? Twijfel dan niet en mail ons voor maatwerk advies op info@vital-supply.com en we helpen je graag verder!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found