5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Wat maakt collageen tot een belangrijk eiwit? Lees het hier!

Collageen, de basis van een gezond lichaam

Collageen is een belangrijk eiwit voor een gezonde en stralende huid. Bij de verkoop van beautyproducten wordt het woord ‘collageen’ vaak genoemd. Maar collageen helpt niet alleen bij het elastisch houden van jouw huid. Collageen bestaat uit diverse bestanddelen en is overal in je lichaam te vinden. Iedere soort collageen heeft weer een andere taak. Zo zorgt de ene soort collageen voor je huid, terwijl andere soorten voor je ogen en spieren zorgen. Maar wist je ook dat collageen zelfs vindbaar is in je aderen, botten en organen? In dit blog van Vital Supply lees je meer over het belang van collageen.

Wat is collageen?

Collageen betekent in het Grieks ‘samenbinden’. Dit lijmvormend eiwit is een belangrijk onderdeel van het bindweefsel in jouw lichaam. In totaal zijn er 28 soorten collageen. De collagenen bevinden zich vooral in je huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden. Ieder half jaar wordt het collageen in je lichaam vernieuwd. Hierbij helpt goede voeding, voldoende drinken en lichaamsbeweging.

Verbetering van je huid

Collageen is met 70% een hoofdbestanddeel van het bindweefsel in je huid. Het is verantwoordelijk voor zowel haar stevigheid als elasticiteit. Gedurende de vernieuwing van je huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen aangemaakt om deze stevig en soepel te houden. Na je 25ste neemt de collageenproductie af. Dit maakt dat je huid veroudert en er rimpels zullen ontstaan.

Goed voor hart en bloedvaten

Het draad van collageen is dusdanig sterk dat iedere vezel met een diameter van 1mm een last van 40kg aan kan! Het collageen zorgt dat de draad flexibel is en daarmee ook uw slagaders flexibel zijn en niet te ver uitzetten. Althans, indien het collageen van goede kwaliteit is. Is het collageen van onvoldoende kwaliteit, dan kunnen de slagaders de grote druk niet lang verdragen en zullen deze snel beschadigen. De wand verzwakt, zet te ver uit en dit heeft soms vergaande negatieve gevolgen.

Vermindering gewrichtsklachten- en aandoeningen

Als je geregeld last hebt van stijfheid of pijn in je gewrichten, dan wordt dit veroorzaakt door de afname van het collageen in je lichaam. Collageen werkt namelijk ook smerend voor je gewrichten. Bij het binnenkrijgen van voldoende collageen, zullen de gewrichtsklachten afnemen.

Gezonde, glanzende haren

Collageen is als eiwit verantwoordelijk voor de structuur van je bloedvaten. Onder voor andere de bloedvaten rond je haarzakjes. Gaat het collageen in kwaliteit achteruit en word het hard, dan krijgt je haar onvoldoende zuurstof en kan het afsterven. Haar groeit doorgaans snel en wordt opgebouwd uit keratine en collageen. Is de kwaliteit van je collageen voldoende? Dan is een gezonde haargroei gegarandeerd.

Ondersteunend voor je darmen

Collageen werkt preventief bij de afbraak van eiwitten in je lichaam. Tevens werkt de stof verzachtend en helend op je maag- en darmwand. Collageen helpt bij het genezen van aandoeningen zoals een lekkende darm, prikkelbare darmsyndroom, brandend maagzuur, ziekte van Crohn en colitis.

Sterke botten en gewrichten

Collageen zorgt voor sterke botten en gewrichten. Zonde collageen worden je botten broos worden en zijn ze kwetsbaarder voor breuken. Ook versterkt dit eiwit het kraakbeen in je gewrichten.

Gezonde lever

Collageen heeft een detoxerende werking. De stof glycine in collageen biedt de lever bescherming bij het verwerken van giftige stoffen.

Wie hebben baat bij extra collageen?

Extra collageen kan iedereen wel gebruiken. Naarmate de veroudering zijn intrede doet, zal ook de collageenproductie van ons lichaam afnemen. Dit veroorzaakt huidveroudering verschijnselen en gewrichtspijn. Ook een ongezonde leefstijl kan ervoor zorgen dat de natuurlijke productie van collageen afneemt. Denk aan roken, overmatig zonnen en voedingsmiddelen met veel suiker. Als je al iets ouder bent of een ongezonde leefstijl hebt, kan extra collageen zeker geen kwaad.

Extra collageen: collageen poeder

Hoe kun je je lichaam voorzien van extra collageen? Door te kiezen voor het collageen poeder van Vital Supply. Dit poeder helpt jouw lichaam van binnenuit om meer collageen aan te maken. Je neemt het vrij eenvoudig in met bijvoorbeeld een kop koffie en laat het poeder inwendig haar werk doen. Probeer collageen poeder uit en ontdek wat dit voor jouw lichaam kan betekenen!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found