5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Werkt collageen poeder écht?

Is het een hype of werkt collageen poeder echt? Het kan een vraag zijn die leeft bij mensen die het nog nooit geprobeerd hebben. Een supplement dat verjongt, dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn? Is het echt zo dat rimpels en cellulitis verminderen wanneer je collageen poeder inneemt?

Wat is collageen poeder?

Het is belangrijk om te snappen wat collageen is en doet, voor we dieper ingaan op de werkzaamheid van collageen poeder. Collageen is een eiwit dat door het lichaam zelf geproduceerd wordt. Het is één van de meest fundamentele bouwstenen van ons lichaam en je vindt het dan ook op vrijwel alle plekken terug. Tussen de gewrichten, spieren, pezen, in de botten, haren, nagels en ook in de huid.

Zolang je lichaam voldoende collageen aanmaakt, zul je er niet veel van merken. Je huid is soepel en elastisch, je haren en nagels mooi en sterk en je hebt geen gewrichtspijn. Tot ongeveer je dertigste levensjaar draait de collageenproductie in je lichaam op volle toeren. Daarna loopt die productie geleidelijk af. En die afnemende hoeveelheid collageen in je lichaam kun je terug zien door bijvoorbeeld een slappe en minder elastische huid, rimpels en beginnende cellulitis. Maar ook vervelende kwalen zoals gewrichtspijn kunnen ontstaan door afnemend collageen.

Geen wonder dus dat voor veel mensen die last hebben van deze verschijnselen de stap naar collageen poeder een logische lijkt. Immers, als je minder collageen aanmaakt zou het mooi zijn als je dat met de inname van collageen poeder kunt aanvullen. Collageen poeder is vaak gehydroliseerd, wat betekent dat het als het ware voorverteerd is en al afgebroken is in allemaal micro ketens van aminozuren. Daardoor is het makkelijk oplosbaar in zowel koude als warme dranken, maar is het dus ook heel makkelijk opneembaar voor je lichaam.

Een gezondere huid dankzij collageen poeder?

Het klinkt zo simpel: een tekort aan collageen aanvullen met een poedertje. Maar werkt het ook zo? Het korte antwoord is: ja, collageen poeder werkt. Er zijn veel studies gedaan, waarbij positieve effecten op bijvoorbeeld de huid en gewrichten aangetoond zijn na inname van collageen supplementen. Nog altijd zijn er studies gaande naar de werkzaamheid van collageen, waarbij steeds weer positieve resultaten behaald worden.

Een aantal noemenswaardige studies omtrent collageen opname en voordelen:

1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28914450/
2. https://www.karger.com/Article/Abstract/355523
3. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jsfa.6752
4. https://benthamopen.com/contents/pdf/TONUTRAJ/TONUTRAJ-8-29.pdf
5. https://www.liebertpub.com/doi/full/10.1089/jmf.2015.0022
6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29337906/
7. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18416885/

Ook zijn er veel succesverhalen bekend van (top)sporters die geprofiteerd hebben van het innemen van extra collageen. Spiergevoeligheid nam af, evenals spierblessures. Leestip: interview met obstacle run atleet Sandy Symans en het interview met top turnster Eythora Thorsdottir. Veel cosmetica fabrikanten hebben collageen al toegevoegd aan bijvoorbeeld lotions en make-up, al is dat niet altijd zinvol, omdat collageen moeilijk door de huid heen opgenomen wordt.

Collageen poeder altijd mét ondersteuning

Het korte antwoord is dus: ja, het werkt. Het iets langere antwoord is: ja collageen poeder werkt, mits je ook de benodigde ondersteunende stoffen binnen krijgt. Zo is vitamine C daarvoor de meest essentiële vitamine. Zonder vitamine C, geen collageen. Het ondersteunt zowel de lichaamseigen aanmaak van collageen, als de werkzaamheid van ingenomen collageen. Vitamine D zorgt op zijn beurt voor stevige botten en ondersteunt daarbij de werkzaamheid van collageen poeder.

Vital Supply heeft zowel Vitamine C als vitamine D toegevoegd aan het collageen poeder. Daarnaast werkt Vital Supply samen met Peptan, die op zeer hoogwaardige en natuurlijke wijze de collageen produceert die gebruikt wordt voor het collageen poeder. Tot slot bevat collageen poeder van Vital Supply maar liefst 18 verschillende aminozuren, waaronder proline en glycine, beiden essentieel voor de werking van collageen. Daardoor worden nutri-functionele eigenschappen bereikt die niet in andere eiwitbronnen gevonden kunnen worden.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found