5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Rimpels: waardoor krijg je ze en hoe verminder je ze?

Het liefst worden we allemaal – mits gezond en gelukkig – zo oud mogelijk. Toch willen we ons lichaam en gezicht graag zo jong mogelijk houden. Terwijl rimpels bij anderen charmant staan, vinden we ze bij onszelf vaak minder fraai. Ben jij team liever minder rimpels dan te veel? We hebben goed nieuws! Er zijn namelijk manieren om rimpels te verminderen en om verouderingstekens van de huid uit te stellen.

 Wat zijn rimpels?

Laten we eerst dieper ingaan op wat rimpels zijn. Om te beginnen zijn er twee soorten rimpels, namelijk dynamische rimpels en statische rimpels. De eerste krijg je vanwege de beweging van je spieren onder je huid. Stel je lacht of fronst, dan ontstaan er rimpels. Kraaienpootjes, rokerslijnen en voorhoofdrimpels vallen onder dynamische rimpels. Dit type rimpel zie je als eerste en worden zichtbaarder naarmate de jaren verstrijken. 

De statische rimpels en plooitjes zijn ook zichtbaar als de spieren onder je huid niet bewegen. Zoals de rimpels in je hals. Deze ontstaan wanneer de diepere huidlagen verouderen. Zowel mannen als vrouwen ontkomen er uiteindelijk niet aan.

Hoe kunnen rimpels ontstaan?

Rimpels ontstaan dus door spierbewegingen en huidveroudering. Huidveroudering is een hartstikke normaal proces. Het begint al vanaf je 20e levensjaar. Het wordt echt zichtbaar tussen je 35e en 40e. Hoe snel je huid ouder wordt, hangt af van erfelijke en uitwendige factoren, zoals je levensstijl. Er gebeuren een aantal dingen bij huidveroudering, namelijk:

  • De opperhuid wordt dunner
  • Collageen in je lichaam neemt af
  • De hoeveelheid elastine neemt af

Je huid wordt slapper en stugger door de afname van collageen en elastine. Daardoor ontstaan er plooien en rimpels.

Zo verminder je rimpels

Wanneer je dit artikel leest, heb je ze hoogstwaarschijnlijk bij jezelf gesignaleerd. Ben je op zoek naar tips om rimpels te verwijderen? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om rimpels te verminderen en het collageen in je huid op te bouwen of te behouden.

Vermijd de zon

Het kan aangenaam zijn om lang in de zon te liggen, maar het is funest voor je huid. De zon is namelijk de grootste rimpelveroorzaker. Uv-stralen breken namelijk de elastische vezels van je bindweefsel af. Dit veroorzaakt de rimpels in je gezicht en decolleté. Ga je naar buiten? Gebruik dan een goede zonnebrandcrème of een dagcrème met SPF. Doe dit trouwens het hele jaar door, dus ook in de winter. Want ook dan krijgt je huid te maken met uv-stralen, ook wanneer de zon niet zichtbaar is.

Rimpels op je voorhoofd tegengaan? Stop met roken!

We weten allemaal dat roken niet goed is voor de gezondheid. Daarnaast is het de nummer 2 veroorzaker van rimpels op je voorhoofd en de rest van je gezicht. Zowel roken als meeroken veroudert je huid met wel twintig jaar! Roken stimuleert namelijk de afbraak van elastine en collageen. Daarnaast vernauwt nicotine de bloedvaten en zorgt het ervoor dat er minder bloed naar je huid stroomt. Met als gevolg een grauwe huid en meer rimpels.

Hydrateer je huid

Hoe droger je huid, hoe gevoeliger het is. Daarom is het belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden. Dit doe je op twee manieren: door voldoende water te drinken en hydraterende verzorgingsproducten te gebruiken. Smeer je huid goed in met hydraterende dag- en nachtcrèmes, gebruik een gezichtsreiniger die hydrateert en drink regelmatig een glas water.

Eet minder suikers en drink minder alcohol en voorkom rimpels onder je ogen

Je zou het misschien direct denken, maar de rimpels onder je ogen worden ook veroorzaakt door verkeerde voeding. Zo zijn suikers in het eten niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je huid. Suikers binden zich namelijk aan collageen en elastine. Hierdoor verliest je huid souplesse en ontstaan er rimpels. Ook alcohol versnelt de veroudering van je huid.

Verminder rimpels bij je bovenlip door gezichtsreiniging

Het goed reinigen van je huid zorgt ervoor dat je huid er jong en fris uitziet. Het helpt namelijk niet alleen om onzuiverheden te voorkomen, maar ook de rimpels bij je bovenlip te verminderen. Je huid neemt de verzorgingsproducten beter om nadat het goed gereinigd is. Voor een oudere huid gebruik je het beste een zachte reiniger, zodat je de huid niet beschadigt. Gebruik ook niet te heet water, dit irriteert namelijk je huid. Lauw water werkt het beste. 

Masseer je gezicht regelmatig

Een massage voelt niet alleen aangenaam, maar is ook het geheim tegen rimpels. Een gezichtsmassage helpt namelijk om de spieren in je gezicht te ontspannen. Daarnaast helpt de massage ook tegen stress. En laat stress er nu net voor zorgen dat je huid sneller veroudert. Heb je last van chronische stress? Dat zorgt voor meer vrije radicalen en een snellere afbraak van genetisch materiaal. Je cellen stoppen eerder met delen en hierdoor veroudert je huid sneller. Slaap je slecht, ben je ziek of ervaar je veel druk? Ook dit ziet je lichaam als stress. Masseren kan je helpen ontspannen. Ook andere ontspanningsvormen zoals yoga, mediteren, wandelen of tuinieren doen je zeker goed. Het vermindert daarnaast ook nog eens de rimpels op je ziel 😉.

Bonustip: gebruik collageen als wondermiddel

Jouw lichaam bestaat voor 30% uit collageen. Dit eiwit komt het meest voor in je huid, organen en gewrichten en zorgt voor stevigheid en structuur. De aanmaak van collageen vindt onder andere plaats in de huid. Dit proces neemt, hoe ouder je wordt, langzaam af. Al vanaf eind 20, begin 30 jaar, verliest je huid 1 procent collageen per jaar. Collageen wordt niet opgenomen door de huid. Daarom kun je collageen innemen. Uit onderzoek blijkt dat bij een dagelijkse inname van 2,5 gram gehydrolyseerd collageen type 1, de rimpels in 8 weken met 20% verminderen (bron). Collageen poeder is dus het antwoord tegen rimpels.

Bekijk hier onze natuurlijk collageen poeder type 1 met vitamine C en D om de rimpels in je gezicht en decolleté te verminderen.

 

 

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found