5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen poeder kopen

Overzicht collageen poeder en aanverwante producten

EXTRA VOORDELIG MET

ABONNEMENTEN

Alles wat je moet weten over collageen kopen

Collageen is het meestvoorkomende eiwit in het menselijk lichaam. Zo’n 30% van alle eiwitten zijn collageen. Het collageennetwerk zorgt ervoor dat alle losse structuren en weefsels waar het lichaam uit is opgebouwd bij elkaar wordt gehouden.

Zonder dit collageennetwerk kan een mens of zoogdier niet bewegen. Het biedt echter niet alleen stevigheid aan het lichaam. Het vormt ook een multifunctioneel netwerk dat zowel elektrische, chemische, mechanische als energetische wijze boodschappen doorgeeft.

Het moge duidelijk zijn dat collageen dus vitaal is voor vele van de dagelijkse processen van het lichaam. We zullen hieronder ingaan op de 2 belangrijkste soorten collageen: type 1 en type 2.

Collageen type 1

Meer dan 90 % van het collageen in het menselijk lichaam bestaan uit collageen type 1. Het is belangrijk voor pezen, gewrichtskapsels, maar ook voor spieren, bloedvaten en botweefsel. Dit type collageen kun je op diverse manieren binnenkrijgen.

Allereerst bestaat het binnenste vlies van een kippenei uit collageen type 1. In sommige culturen is het dan ook heel gebruikelijk om het ei met schaal en al te consumeren. Deze bron is echter niet geschikt voor mensen met een allergie voor (kippen)eieren.

Je kunt ook collageen type 1 halen uit collageen hydrolysaat. Zoals dat van Niche4health. Dit is een hoogwaardige bron van pure eiwitten. Je kunt dit supplement nemen om je lichaam te voorzien van hoge concentraties glycine, lysine en proline. De collageen is met behulp van enzymen voorverteerd tot kortere aminozuurverbindingen. Voordeel hiervan is dat de absorptie gemakkelijker verloopt. Collageen hydrolysaat gemengd met water blijft vloeibaar. Het vormt dus geen gelei zoals het geval is bij gelatine.

Collageen type 2

Kraakbeen in de gewrichten, tussenwervelschijven, het strottenhoofd, de luchtpijp en de neus bevat voornamelijk collageen type 2. De beste natuurlijke bron van dit type is het borstbeen van kippen. Het blijkt dus dat oma’s advies om zelfgemaakte bouillon van een kippenkarkas te eten daadwerkelijk nuttig is voor het behoud van collageen in het lichaam. Maar om nu elke dag kippenkarkas bouillon te drinken…

Vitamines

Voldoende collageen binnenkrijgen is echter niet genoeg om het ook optimaal te kunnen benutten. Voor een goede synthese van collageen is de inname van vitamine C een essentiële cofactor. Ook vitamine D speelt hierbij een rol.  Daarnaast beschermt vitamine C tegen stress-geïnduceerde afbraak van collageen. Vitamine C en D zijn toegevoegd aan alle Niche4health poeders.

Een te hoge vitamine A-inname kan daarentegen problemen veroorzaken en de synthese van collageen remmen.

Tot slot

We kunnen dus concluderen dat we niet zonder collageen kunnen leven. Het is een onmisbaar eiwit, zorg er daarom voor dat je er voldoende van binnenkrijgt. De meest gemakkelijke manier is door simpelweg een schep Niche4health collageen poeder door je koffie/thee/sap/yoghurt te mengen, en klaar is Kees.