5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Vragen?

FAQ

Hieronder zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen te vinden. Je antwoord nog niet gevonden? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Een maatschepje gevuld tot 20cc met collageen poeder is gelijk aan 10g (dagelijkse dosering). Het product zelf is vrij neutraal van smaak en kan dus perfect gemengd worden in verschillende dranken of zelfs in gerechten: thee, koffie, smoothies, vruchtensap, yoghurt en soep.

Wij raden aan om Collageen voor het slapen in te nemen op een nuchtere maag, aangezien het lichaam in je slaap actief herstelt. Mocht je intensief sporten dan raden we aan het 2 a 1 uur voor het sporten in te nemen. Is je routine het in de ochtend te nemen dan is dat natuurlijk ook helemaal prima, maar dan beter wel voor je ontbijt.

Collageen Type 1: dagelijks 1x scoop van 10 gram collageen poeder tot getal 20 (cc). Scoop bijgesloten. Als je de scoop niet ziet, dan met vork in poeder roeren aangezien het naar beneden kan zijn getrild. Bij Box met 25 sachets dagelijks 1 sachet van 10 gram.   

Collageen Type 2: dagelijks 3 a 6 capsules van respectievelijk 1 a 2 gram

Collagen & Pea Protein: 1x volle scoop van 30 gram poeder tot getal 70 (cc) . Als je de scoop niet ziet, dan met vork in poeder roeren aangezien het naar beneden kan zijn getrild. 

Deze getallen staan voor cc (cubic centimeter) dat gelijk is aan 1 ml, dus zijn geen grammen.
Voor de dagelijkse dosering bij Hydrolyzed Collagen, de scoop vullen tot getal 20 (cc) dat gelijk staat aan 10 gram. Bij onze Collagen & Pea Protein vullen tot getal 70 (cc) dat gelijk staat aan 30 gram. 

De scoop moet echt in de pot zitten. We werken met high Tech productie machines die geen fouten daarin maken. 😊 het kan zijn dat door de transport en trillen het maatschepje naar beneden is getrild. Je zou met een vork in het poeder kunnen roeren om het te voelen.

Collageensupplementen stimuleren de aanmaak van lichaamseigen collageen. Om die stimulans in stand te houden en het lichaam niet ‘lui’ te laten worden, is het verstandig om na 25 dagen collageengebruik een pauze van 5 dagen in te lassen. Zo prikkel je je lichaam om zelf collageen te blijven produceren en niet te zeer gewend te raken aan het supplement. Een pot met 250 gram is dan ook toereikend voor een maand.

Ons ingrediënt Collageen zelf is wel halal gecertificeerd. Ons eind product niet.

Nee type 3 is bijna hetzelfde als 1 dus hebben we daar niet voor gekozen. Is veel een marketing verhaal om type 3 te verkopen.

De dagelijkse dosering is 1 a 2 gram en die hebben we verdeeld over respectievelijk 3 a 6 capsules. 

Normaal gesproken raden we het gebruik van collageen aan vanaf ongeveer je 25e. Vanaf die leeftijd neemt de aanmaak van collageen door je eigen lichaam drastisch af. Er zijn echter ook hele jonge sporters die op hoog niveau sporten en intensief trainen, waarbij meer van het lichaam wordt gevraagd dan bij een recreant. Deze jonge sporters van soms bijvoorbeeld 16 jaar kunnen dan ook suppletie gebruiken en dus ook ons Collageen eiwit. Dit kan ook van toegevoegde waarde zijn in het geval van blessures of preventief. Bij twijfel altijd de huisarts raadplegen. Wij mogen geen medisch advies geven. Maar wij weten wel dat het geen probleem is om Collageen eiwit te nemen als je 18 bent

Collageen is altijd dierlijk omdat de aminozuren samen stelling en concentratie uniek is voor een dierlijk eiwit. Een mens maakt dezelfde aan. Speciaal voor veganisten en vegetariers hebben we VEGAN COLLAGEN IMPULSE ontwikkeld. Vegan Collagen Impulse bestaat uit een unieke samenstelling van planten en vruchten extracten die bijdragen aan normale collageenvorming voor de normale werking van kraakbeen. Door de hoge concentratie van vitamine B6 is het ook goed voor je immuunsysteem. De Biotine laat je stralen en vermindert het verouderingsproces, diep in de huid.

Collageen Type 1 vertegenwoordigt 90% van de totale 28 types die je lichaam aanmaakt. Collageen Type 1 is Holistisch en komt dus ook in je hele lichaam voor, zoals gewrichten, spieren, botten, huid, haar, nagels, aders, darmen etc. Daarom is de dagelijks 10 gram dosering ook hoger dan die van Collageen Type 2. 

Collageen Type 2 komt met name voor in je bindweefsel zoals kraakbeen, pezen, banden waardoor het ook voornamelijk voor de gezondheid van gewrichten gebruikt wordt. De dagelijkse dosering van 1 a 2 gram is lager dan Collageen Type 1.

Collageen type 1 heeft dus een overlap met Collageen type 2 wat betreft je bindweefsel. Mocht je collageen met name voor je bindweefsel bijvoorbeeld in je gewrichten willen gebruiken dan raden we Type 2 + Curcuma aan. https://vital-supply.com/product/collageen-type-2-curcuma/ Mocht je het daarnaast ook voor iets anders zoals je huid of spieren willen gebruiken dan raden we onze Hydrolyzed Collagen type 1 aan.   https://vital-supply.com/product/gehydrolyseerd-collageen/

Collageen is een eiwit. Onze Hydrolyzed Collagen is gedeeltelijk voor spiermassa opbouw maar zeker ook voor spiermassa behoud. Voor degenen die echt meer spiermassa willen opbouwen, hebben wij Collageen met Erwten eiwit gecombineerd. We hebben bewust niet gekozen voor Whey (Wei) omdat dat minder goed kan zijn voor je huid en pukkeltjes kan veroorzaken. Collageen is juist zeer goed voor je huid (anti-aging) en daarom hebben we voor Erwten eiwit  kozen dat geen nadelige werking voor je huid heeft. Via de volgende link lees je meer over dit product, dat dus juist geschikt is voor spieropbouw: https://vital-supply.com/product/pea-protein-vanille-stevia/ (Vanille) & https://vital-supply.com/product/pea-protein-strawberry-stevia/ (Aardbei)

Voor Hydrolyzed Collagen Type 1: https://vital-supply.com/product/gehydrolyseerd-collageen/

Voor wat betreft de ingrediënten van Collageen Type 2 hebben we een foto van het etiket bijgevoegd. De dosering is 3-6 capsules per dag. Per 6 capsules: 2 gram Collageen, 160 mg Vitamine C, 822 mg Kurkuma Extract | Per 3 capsules: 1 gram Collageen, 80 mg Vitamine C, 411 mg Kurkuma Extract | Nog ter aanvulling kunnen we je informeren dat Kurkuma in dit geval een extract is met een hoge concentratie van de werkende stof Curcuminioden. Dit werkt dus beter dan ‘reguliere’ kurkuma poeder wat je in de supermarkt koopt. 

Vital Supply mag geen medisch advies geven. Bij dit soort vragen moeten we altijd voor de zekerheid doorverwijzen naar je huisarts.

Peptan is een merk van het ingrediënt Collageen. Vital Supply werk nauw samen met de producent van Peptan. We maken o.a. gebruik van hun kwaliteitsafdeling en R&D waar we de volledige support van krijgen mochten we zeer technische vraagstukken hebben.  

Mooi te zien dat je bewust bent van de voordelen van Collageen en dat je het zelf wilt onttrekken door het te koken. Het grote verschil met onze Collageen is dat die van ons Gehydrolyseerd is waarbij de aminozuren enzymatisch zijn afgebroken, dus tot kleine stukjes zijn geknipt waardoor je het veel beter al in je dunne darm kan opnemen. Je maag heeft dan ook geen invloed meer op het collageen, dat je bij niet gehydrolyseerde collageen wel hebt. Daarbij is onze collageen uit de huiden van runderen onttrokken waar veel meer collageen in zit. Verder heb je ook geen last van penetrante geuren in huis 😉 

Collageen Type 1 vertegenwoordigt 90% van alle Collageen in ons lichaam en Collageen Type 2 komt alleen maar in je bindweefsel voor. Dus van Type 1 heb je meer nodig dan Type 2.

Ja deze twee producten kunnen prima samen ingenomen worden. Ze versterken elkaar zelfs.

Collageen is een eiwit. Voorheen werd aangeraden om niet meer dan 0,8x a 1x je lichaamsgewicht dat in grammen per dag in te nemen. Mensen die erg veel Sporten en topsporters werkten meer met de factor 1,5x a 2x. Inmiddels wijzen nieuwe studies aan dat je meer eiwitten mag innemen en dat alleen mensen met een bepaaplde nierziekte veel minder moegen ivm nietstenen. Dus als je gezonde nieren hebt kan je meer eiwitten innemen. Wel rekening houden dat je lichaam maar 30 gram per uur kan verwerken. De rest wordt afgevoerd of opgeslagen, dus zonde om dan meer te nemen.

je kunt het product Collagen & Per Protein uitstekend gebruiken om te verwarmen en bijv. pancakes van te maken! Lees ook eens deze blog voor meer informatie hierover: https://vital-supply.com/kun-je-collageen-verhitten/.

We hebben collageen juist gemengd met erwten eiwit omdat het complementair aan elkaar is. Collageen voor soepele en sterke gewrichten en spieren + herstel , en erwten eiwit voor extra spiermassa en tevens herstel. Kan dus prima samen worden genomen.

Rundcollageen wordt meer in de Health gebruikt en viscollageen over het algemeen meer in de Beauty. Er zijn geen grote verschillen tussen runder- en viscollageen. De aminozuur samenstelling en concentratie van rundercollageen staat wel net iets dichter bij dat van een mens. Op zich ook wel logisch als je bedenkt dat een vis koudbloedig is.

Wist je dat de collageen aanmaak in ons lichaam drastisch afneemt vanaf je 25e? We staan er vaak niet zo bij stil, maar collageen is onwijs belangrijk voor ons lijf. Het is een eiwit dat o.a. zorgt voor een stralende, elastische huid, het gaat huidveroudering tegen en zorgt ervoor dat we soepel blijven. Gemiddeld 30% van onze eiwitten komt uit collageen, waarvan zo’n 75 tot 80% in de huid zit. Vanaf onze mid twintiger jaren zakt het collageengehalte in ons lichaam met ongeveer 1% per jaar en tegen de tijd dat we de leeftijd van 40 bereiken heeft ons lichaam niet eens meer genoeg om onszelf te ‘repareren’. En niet alleen ouderdom heeft invloed op ons collageengehalte: ook stress heeft een flinke negatieve impact. En laten velen onder ons daar ook een handje van hebben……… Ons lichaam kan hierbij dus best wat hulp gebruiken. Ik doe dat met Hydrolyzed Collageen van Vital Supply. Een pot is goed voor een maand dagelijks gebruik en de poeder laat zich makkleijk oplossen in yoghurt, smoothie, maar bijvoorrbeeld ook in koffie of thee.

Vanaf ongeveer 3 weken zal je als eerste aan je nagels, huid en haar merken dat het iets voor je doet. Wat van buiten is, is ook van binnen. Dat kan al vanaf 3 weken. Andere gezondheid bevorderende eiegenscahppen merk je na 1 a 2 maanden.

Onze collageen is gehydrolyseerd, enzymatisch al afgebroken waardoor het makkelijk al in de dunne darm opgenomen kan worden en in je systeem komt. De enzymen in je maag hebben bijna geen vat op waardoor het snel en voor ongeveer 90% in de dunne maag wordt opgenomen. 

Recente studies hebben dat weer aangetoond dat Collageen inderdaad helpt tegen spierpijn na een inspanning. Hierbij de studie gegevens:
https://www.peptan.com/about-peptan/news/article/new-clinical-study-highlights-the-efficacy-of-peptan%28r%29-collagen-peptides-in-sports-recovery/ Clifford T, Ventress M, Allerton DM, Stansfield S, Tang JCY, Fraser WD , Vanhoecke B, Prawitt J, Stevenson E (2019): The effects of collagen peptides on muscle damage, inflammation and bone turnover following exercise: a randomized, controlled trial. Amino Acids https://doi.org/10.1007/s00726-019-02706-5

Ja Collageen Type 1 is erg goed voor je huid. Naarmate je ouder wordt maakt je lichaam minder collageen aan, waardoor er minder collageen in je huid zit en het dunner wordt met als gevolg meer rimpels ontstaan. Door Collageen in te nemen stimuleer je de aanmaak van je eigen collageen op een natuurlijke manier naast het collageen wat je al binnen krijgt. Het collageen dat een soort gel is en vocht vasthoudt zorgt ervoor dat je huid beter gehydrateerd blijft en vult daarmee ook de rimpels op. ‘The beauty from inside out.’

Ja Collageen zorgt ervoor dat je haar voller en glanzender wordt. Je nagels zullen er steviger van worden en groeien sneller.

Collageen is altijd dierlijk omdat de aminozuren samen stelling en concentratie uniek is voor een dierlijk eiwit. Een mens maakt dezelfde aan. Wij krijgen een VEGAN COLLAGEN IMPULSE. Dat is gemaakt op basis van planten, koffie, en vruchten extracten dat je eigen aanmaak van collageen in je lichaam op een natuurlijke manier een Impulse geeft. https://vital-supply.com/product/vegan-collageen-impulse-drink/

Onze Collageen Type 1 Hydrolyzed Collagen hebben we in poeder vorm. Dit omdat de dagelijkse dosering 10 gram is en je dat niet in een capsule kan krijgen. Type 2 hebben we in capsules omdat daar de dagelijkse dosering 1 a 2 gram is.

Collageen Type 1 vertegenwoordigt 90% van de totale 28 types die je lichaam aanmaakt. Collageen Type 1 is Holistisch en komt dus ook in je hele lichaam voor, zoals gewrichten, spieren, botten, huid, haar, nagels, aders, darmen etc. Daarom is de dagelijks 10 gram dosering ook hoger dan die van Collageen Type 2.

Collageen Type 2 komt met name voor in je bindweefsel zoals kraakbeen, pezen, banden waardoor het ook voornamelijk voor de gezondheid van gewrichten gebruikt wordt. De dagelijkse dosering van 1 a 2 gram is lager dan Collageen Type 1.