5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Gehydroliseerd collageen peptide poeder kopen

Overzicht collageen poeders en aanverwante producten

EXTRA VOORDELIG MET

ABONNEMENTEN

Collageen – en specifiek collageen peptiden – wordt steeds populairder. De kans is groot dat je er al eens van gehoord hebt, of misschien heb je al eens een collageen-bevattend cosmeticaproduct gesmeerd of een supplement genomen. Toch benieuwd wat collageen dan precies is en doet? En wat het verschil is tussen collageen en collageen peptiden? We leggen het uit.

Collageen zorgt voor lijfsbehoud

Je hebt het niet door, maar je lijf is constant bezig om collageen te produceren. Dat is nodig ook, want collageen zit zo’n beetje overal. Zie het maar als een soort smeersel voor tandwielen: als de tandwielen op elkaar lopen zonder olie of smeer, dan lopen ze vast en vallen ze op den duur uit elkaar. Collageen zorgt ervoor dat dit niet met ons lichaam gebeurt.

Het is een veelzijdige proteïne die dus nadrukkelijk aanwezig is. Het zit tussen je pezen en gewrichten, in spieren en botten, in je huid en tanden en op nog veel meer plekken. Er zijn verschillende soorten collageen, 16 maar liefst, die allemaal net iets anders doen. Maar doorgaans komt het erop neer dat het een fundamentele ondersteunende functie heeft om te zorgen dat ons lichaam soepel en sterk blijft en de juiste structuur houdt. Je zou dus kunnen zeggen dat collageen zorgt voor lijfsbehoud, letterlijk.

Wat zijn collageen peptiden dan precies?

En dan collageen peptiden. Want als je “bevat collageen” al eens op een verpakking hebt zien staan, of in een commercial voorbij zag komen, dan zag of hoorde je vast ook al eens “met collageen peptiden”. De cosmetica fabrikanten hebben collageen behoorlijk ontdekt, dus er zijn nogal wat producten met collageen. Logisch ook, want het is een belangrijk goedje.

Die collageen peptiden zijn een vorm van collageen. Een wiebelige gelatine pudding is bijvoorbeeld ook een vorm van collageen. Gelatine is namelijk een dierlijk product en gewoon een vorm van bewerkte collageen. Voor je nu meteen hele borden gelatine pudding op gaat eten om maar voldoende collageen binnen te krijgen, is het belangrijk om de vergelijking met collageen peptiden te maken.

Net als gelatine zijn collageen peptiden dus ook een bewerkte vorm van collageen. Het belangrijkste verschil tussen gelatine en collageen peptiden is de manier waarop ze oplossen. Collageen peptiden hebben een zeer licht moleculair gewicht, waardoor ze heel makkelijk in zowel koud als warm water oplossen en makkelijk te verteren zijn. Gelatine heeft daarentegen een veel zwaarder moleculair gewicht en lost daarom alleen in warm water op. Bovendien valt het veel zwaarder op de maag. En wat die pudding betreft: de vele suikers die daarin zitten hebben helaas een te negatief effect om ten behoeve van de collageen maar veel gelatine pudding te kunnen eten, helaas.

De voordelen van collageen peptiden

Collageen peptiden zijn dus gemakkelijk op te lossen en op te nemen door je lichaam. Geen wonder dat collageen peptiden de absolute winnaar zijn als het gaat om collageen supplementen. Wanneer deze gemaakt zijn van collageen peptiden kun je ze in poedervorm erg makkelijk verwerken in een thee, koffie of sap.

Collageen wordt weliswaar door het lichaam zelf aangemaakt, maar dat gebeurt op afdoende schaal slechts tot een jaar of 25. Daarna neem het rap af (zo 1% per jaar). Wanneer je het geluk hebt om de respectabele leeftijd van 80 jaar te halen, dan maakt je lichaam nog maar 20% van de benodigde collageen zelf aan. En wanneer het collageen gehalte in je lichaam afneemt wordt dat zichtbaar. De huid wordt minder elastisch en rimpelig, er ontstaat cellulitis, er kan gewrichtspijn optreden, het zicht kan verminderen en zo zijn er nog veel meer akelige verschijnselen.

Studies hebben uitgewezen dat het innemen van extra collageen, om dat wat het lichaam nog aanmaakt aan te vullen, helpt om al die verschijnselen te verminderen. Wanneer het collageen gehalte hoog is, kan de huid zijn elasticiteit immers weer beter herpakken, waardoor rimpels en cellulitis kunnen verminderen. Ook gewrichtspijn kan op die manier dus verminderen. Collageen peptiden zijn door de makkelijk opneembare vorm als poeder uitermate geschikt om meer collageen binnen te krijgen en van deze voordelen te profiteren.

De meest makkelijk opneembare vorm voor het lichaam zijn zogenaamde gehydroliseerde collageen peptiden.

Heb ik een gehydroliseerd collageen peptiden poeder nodig?

Een supplement van collageen peptiden kan diverse verschijnselen, die door een verminderde hoeveelheid collageen worden veroorzaakt, verbeteren. De huid is voor veel mensen een voorname reden om de stap naar collageen supplementen te nemen. De afnemende elasticiteit is goed voelbaar en velen hebben reeds gerapporteerd profijt te hebben bij het innemen van extra collageen peptiden.

Maar ook broze nagels kunnen aantoonbaar haast onherkenbaar verbeteren door meer collageen aan een dieet toe te voegen. Het innemen van collageen peptiden is dan de snelste en makkelijkste manier om dat te doen.

Tot slot hebben atleten veel baat bij het innemen van collageen peptiden, omdat het de soepelheid van de gewrichten vergroot. Uit studies is gebleken dat collageen de eigenschap heeft om pijn, ontstekingen en gewrichtsbeschadigingen te verminderen.

Wanneer je de kwaliteit van je huid, haren en nagels wil verbeteren zijn gehydroliseerde collageen peptiden dus een aan te raden supplement. Dat geldt ook voor mensen die veel sporten en zodoende spier- en gewrichtspijn ervaren.