5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

HEALTH

HEALTH

EXTRA VOORDELIG MET

ABONNEMENTEN

Collageen houdt je jong. Het is nogal een statement, maar niks is minder waar. Zolang het lichaam voldoende collageen aanmaakt, zullen rimpels, haarverlies, broze nagels, cellulitis, pijnlijke gewrichten en andere typische ouderdomskwaaltjes zich minder manifesteren. Maar hoe zorg je dat jouw collageen productie op peil blijft?

Vitamine C is één van de meest belangrijke bouwstenen

Eén van meest belangrijke en onmisbare bouwstenen bij het aanmaken van collageen is vitamine C. Zonder vitamine C, geen collageen. Je vindt vitamine C in hoge mate in fruit zoals sinaasappels, kiwi’s en aardbeien. Maar ook in broccoli, tomaten en boerenkool zit erg veel vitamine C.

Omdat vitamine C niet alleen voor je collageenproductie, maar ook voor je weerstand en algemeen welzijn erg belangrijk is, is het altijd aan te raden om een dieet dat rijk is aan onder andere vitamine C aan te houden. Lukt dat niet altijd, dan is vitamine C gelukkig goed aan te vullen met supplementen. Omdat je een teveel aan vitamine C weer uit plast hoef je niet snel bang te zijn om te veel binnen te krijgen.

Vitamine C en collageen zijn onlosmakelijk verbonden

Je lichaam maakt gelukkig zelf collageen aan, om zo te zorgen dat de huid soepel en elastisch blijft, dat botten, spieren en pezen sterk blijven en structuur houden, haren en ogen gezond blijven en nog veel meer. Een goedje waar je liever genoeg van hebt dus, want de gevolgen van een afnemende collageenproductie zorgen voor de algemeen bekende kwaaltjes zoals toenemende cellulitis, rimpels, uitzakkende oogleden, slapper wordend haar en pijnlijke gewrichten. Daar wordt niemand blij van.

Wanneer je zeker wilt zijn van voldoende collageen in je lijf kun je twee dingen doen. Zorg er allereerst voor dat de ondersteunende vitamines en mineralen op orde zijn. Veruit de belangrijkste vitamine die er voldoende moet zijn is vitamine C. Wanneer je een dieet aanhoudt dat rijk is aan vitamine C, met veel groente en fruit, is dat al een goede stap. Indirect stimuleer je zo namelijk de collageenproductie.

Maar sinds de komst van collageen supplementen, ben je niet per se meer afhankelijk van de lichaamseigen collageen productie. Door de inname van collageen supplementen kun je direct de tekorten die je lichaam heeft aanvullen. Daarbij is het echter wel essentieel dat je voldoende vitamine C binnen krijgt.

Vitamine C en collageen zijn namelijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden, vanaf de productie tot aan het ‘afleveren’ van de collageen aan onder andere de huid, spieren, pezen en botten. Te weinig vitamine C zorgt dus ook voor de aanmaak van te weinig collageen. Na aflevering geeft collageen bijvoorbeeld soepelheid aan de huid en vitamine C zorgt er vervolgens als antioxidant voor dat huidbeschadigingen door vrije radicalen, zoals rimpels, verminderen. Gezamenlijk hebben ze een extra voordelig effect op de huid.

Houd je collageen op peil

Door het zorgen voor een voldoende grote inname van vitamine C zet je dus een belangrijke stap in het bewaken van de collageenproductie. Maar ook het eten van vis, vlees en bouillon kunnen helpen om meer collageen binnen te krijgen.

Daarnaast zorgen supplementen voor een acute verhoging van je collageen gehalte. Zorg er daarbij voor dat je ook voldoende vitamine C binnenkrijgt, zodat je maximaal effect hebt. Niche4health heeft er voor gekozen om vitamine C toe te voegen aan de supplementen, zodat dit altijd het geval is en je hier geen omkijken meer naar hebt.