5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Het belang van collageen voor sporters

Als (top)sporter is voeding minstens even belangrijk als de trainingen die je doet. Vaak ligt daarbij de focus op het belang van voldoende eiwitten zodat je spieren zich snel herstellen. Wist je dat collageen één van de meest essentiële eiwitten is voor een goede spieropbouw én een snel herstel? En dat collageen ook een belangrijke rol speelt bij het gezond houden van je botten en gewrichten? En deze spelen op hun beurt ook weer een grote rol bij je ontwikkeling als sporter. Lees verder als je meer wilt weten over collageen, het belang voor jou als sporter en hoe je voldoende collageen binnen kan krijgen.

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat ook wel de lijm van je lichaam wordt genoemd. Het zorgt ervoor dat je huid, bindweefsel, spieren en gewrichten soepel en elastisch blijven. Collageen vormt ongeveer 30% van het totale eiwitgehalte in je lichaam. Vanaf je 25e neemt de natuurlijke collageen productie sterk af, en heeft je lichaam ook steeds meer moeite met het aanmaken en verwerken van collageen. Als sporter heeft je lichaam ook nog eens een grotere behoefte aan collageen.

Waarom is collageen belangrijk voor sporters?

Collageen is dus een belangrijke bouwsteen voor je lichaam. Het houdt je spieren sterk en soepel. Dit zorgt ervoor dat je ontspannen en vrij kunt bewegen. Wel zo handig als je regelmatig in de sportschool staat! Voldoende collageen inname is extra belangrijk voor sporters omdat:

  • Je soepeler kan bewegen, buigen en strekken
  • Je oefeningen beter kan uitvoeren
  • De kans op blessures en slijtage aanzienlijk verkleint
  • Je meer kracht hebt tijdens de training
  • Je lichaam sneller herstelt na het trainen

Hoe krijg je als sporter voldoende collageen binnen?

Als sporter heb je bepaalde (fysieke) doelen die je wilt halen. Om efficiënt resultaten te boeken combineer je je trainingsschema met een passend dieet. Eiwitten, waaronder collageen, spelen hier een belangrijke rol in. Als je als sporter voldoende collageen binnen wilt krijgen, kan dit op twee manieren:

1.      Collageen rijke voeding eten

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan collageen zijn onder andere: vette vis, vlees, bottenbouillon, eieren of peulvruchten.

2.      Collageen supplementen

Met supplementen kun je je dagelijkse collageen inname aanvullen. Collageen supplementen zijn verkrijgbaar in onze webshop, in poedervorm of als kant-en-klaar drankje. Zorg ervoor dat je voor een supplement van gehydrolyseerd poeder kiest; dit neemt je lichaam het efficiëntst op.

Ideaal voor sporters is met name de erwteneiwit blend verkrijgbaar in vanille en aardbei smaak. Deze unieke eiwitsamenstelling is speciaal ontwikkeld voor sporters en draagt daarmee bij aan de groei en instandhouding van de spiermassa in balans met gezonde gewrichten en een sneller en beter herstel.

Beter presteren en sneller herstel in alle sporten met collageen

Als sporter is het essentieel om aandacht te besteden aan de gezondheid van je spieren en gewrichten. Collageen ondersteunt de opbouw van spiermassa en zorgt voor een sneller en beter herstel van je spieren. Daarnaast speelt collageen een grote rol bij het gezond houden van het kraakbeen in je gewrichten. Gezonde gewrichten zorgen ervoor dat je de oefeningen beter kan uitvoeren, voorkomen blessures en slijtage en zorgen ervoor dat je nog lang door kan trainen. Als je voldoende collageen binnenkrijgt en aanmaakt blijven je spieren en gewrichten soepel, en je botten sterk. Dit stelt je in staat om als sporter optimaal te presteren!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found