5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Gezonde nagels: je nagels versterken op natuurlijke wijze doe je zo

Het hebben van sterke en gezonde nagels is een teken van gezondheid. De meesten van ons slagen er niet in om sterke nagels te hebben zoals we ze graag zouden willen hebben. Hier hebben we een top 10 tips voor het behalen en behouden van sterke en gezonde nagels:

Regelmatig trimmen

Het regelmatig knippen van de nagels is belangrijk wanneer dat nodig is. Gebruik geen tanden om het te doen, omdat het de nagels kan beschadigen. Hoe korter de nagel, hoe sterker ze blijven. Lange nagels zijn vaak zwak en kunnen gemakkelijk breken. Dus, knip uw nagels van tijd tot tijd om de lengte te behouden.

Neem een biotine supplement

Biotine voor nagels is geweldig vanwege zijn complexe vitamine structuur die Vitamine H en Vitamine B-7 bevat. Het ondersteunt niet alleen de versterking van nagels, maar ook het zenuwstelsel om goed te functioneren. Het helpt bij de stofwisseling van eiwitopbouwende aminozuren die essentieel zijn voor de nagelgroei. Je kunt biotinerijke voeding eten zoals onder meer, orgaanvlees, eieren, vis, vlees, zaden, noten en bepaalde groenten, of geschikte biotinesupplementen nemen.

Draag handschoenen bij het afwassen

We gebruiken agressieve chemicaliën bij het afwassen of iets anders waarbij je handen nat of vies worden. Deze chemicaliën kunnen je nagels verzwakken. Het is altijd goed om je handen te bedekken met rubberen, vinyl, nitril of plastic handschoenen. Zo voorkom je dat je kostbare nagels zwak worden of breken.

Reinig en bevochtig uw nagels regelmatig

Een van de redenen dat je broze nagels hebt, is dat je ze niet goed schoonhoudt. Zorg voor een goede nagelhygiëne door ze schoon te houden en te hydrateren. Je kunt altijd een lekkere handcrème of vochtinbrengende crème gebruiken, als je denkt dat je niet genoeg gehydrateerd bent. Je moet je nagels schoonmaken na het verwijderen van nagellak en ze goed hydrateren.

Stop met regelmatig vijlen

Het steeds opnieuw vijlen van je nagels kan je nagels juist verzwakken. Ga niet voor slechts één richting om je nagels te vijlen zoals heen-en-weer bewegingen zoals een zaag. Dit kan je nagels verzwakken. Gebruik altijd een handige vijl met gladde randen voor minder schade.

Week je nagels

Week je nagels in citroensap omdat het de antioxidant vitamine C bevat die de nagel beschermt, vlekken verwijdert en de groei bevordert.

Wees voorzichtig met ontsmettingsmiddelen

Vermijd zoveel mogelijk drogende producten, omdat ze je nagels beschadigen. Als je van handdesinfecterend middel houdt, probeer dit dan niet op je nagels te krijgen. Overdrijf het niet. Het kan desastreus zijn omdat het ontsmettingsmiddel de nagels (en handen) uitdroogt, wat leidt tot broze nagels.

Eet collageenrijk voedsel

Collageen is de structurele component in het menselijk lichaam en bevat aminozuren samen met arginine (een van de aminozuren). Het transporteert stikstofmonoxide door de haarvaten en naar het nagelbed, dat op zijn beurt het nagelbed voedt en de gezondheid en groei ervan bevordert. Voeg collageenrijke voeding toe aan je dieet zoals rundvlees, kip, vis, bonen, eieren en zuivelproducten. Het meest rijk in collageen is botten bouillon. Maar niet iedereen heeft zin om dit dagelijks te maken en te eten. In het geval je niet dagelijks veel vlees, vis en botten bouillon tot je wilt nemen kun je ook een gehydrolyseerd collageenpoeder overwegen. Het voordeel van zo een poeder is daarbij dat het collageen hier al afgebroken is en dus makkelijker opneembaar voor het lichaam.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found