5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Voor 23:59 besteld, binnen 1 werkdag in huis!

Vloeibaar collageen: beter opneembaar?

Collageen komt voor in het bindweefsel van dieren, dus voedingsmiddelen zoals kippen- of varkenshuid, rundvlees en vis zijn allemaal bronnen van collageen. Meestal zijn we de eerste om te suggereren dat voedsel je eerste keuze moet zijn als je je consumptie van bepaalde macro- of micronutriënten wilt verhogen. We zouden supplementen moeten gebruiken als het niet mogelijk of handig is om voldoende van voedingsmiddelen te consumeren. Dat is niet het geval met collageen.

Supplementen worden gehydrolyseerd of afgebroken voor consumptie. Dit maakt het makkelijker voor het lichaam om het collageen te absorberen en zelf aan te maken. Echter, bij het eten van vlees of vis, dient dit door het lichaam zelf afgebroken te worden.

Soorten collageen supplementen

Je kunt kiezen uit crèmes, injecties, pillen, poeders en drankjes. Crèmes zijn niet effectief omdat collageenmoleculen zo groot zijn dat ze niet door de huid geabsorbeerd kunnen worden. Prijzige crèmes die collageen als actief ingrediënt vermelden zijn weggegooid geld omdat die moleculen op de huid blijven zitten totdat je je gezicht wast. Injecteerbare collageen oplossingen zijn niet meer zo populair als vroeger, omdat ze niet lang blijven zitten en de natuurlijke aanmaak van het lichaam niet stimuleren.

Tenslotte zijn pillen en tabletten niet ideaal omdat de maag de capsule of tablet moet afbreken voordat het collageen wordt opgenomen. Uiteindelijk kunnen we maar zo’n 40-45% van de dosis opnemen. Nu we het hebben teruggebracht tot slechts twee opties, is de discussie vloeibaar collageen versus poeder.

Vloeibaar collageen vs. collageen poeder: wat is beter?

Na het verkleinen van alle vormen van collageen supplementen tot poeders en vloeistoffen, zijn er een paar factoren die je kunnen helpen beslissen welke het beste is voor jou. Beide supplementen zijn rond de 90-95% absorbeerbaar voor het menselijk lichaam.

Vloeibare collageen supplementen zijn kant-en-klare supplementen, meestal in een sportdrank flesje verpakt.

Zie bijv.:

Collageen drink vitamine water beauty en Collageen drink vitamine water sport

Collageensupplementen in poedervorm daarentegen zijn als eiwitpoeders. Ze worden geleverd in een pot en zijn gemakkelijk te mengen in shakes en smoothies, of welke drank dan ook.

Vloeibaar collageen vs. poeder: gemak

Vloeibare collageen drankjes winnen dit onderdeel. Het vloeibare collageen is direct klaar om te drinken en makkelijk mee te nemen, waar je ook heen gaat. Het is niet altijd handig of mogelijk om een pot collageen mee te nemen.

Vloeibaar collageen vs. poeder: smaak

Vloeibaar collageen wint dit onderdeel misschien, maar poeder ligt niet ver daarachter. Poeder is de meest populaire manier om collageen in te nemen. Het wordt gemakkelijk toegevoegd aan smoothies, maar het kan bijv. ook gemengd worden in je ochtend koffie. Het collageen poeder van Vital Supply is vrijwel smaakloos. Dus of je het nu aan een jus d’orange, kop koffie of yoghurt toevoegt, maakt niet uit. Het zal de smaak van je favoriete drank of yoghurt niet vergallen.

Vloeibaar collageen vs. collageen in poedervorm eindoordeel

Het is niet zo duidelijk als je misschien had gehoopt. Het debat over vloeibaar collageen versus poeder komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur. Sommigen vinden het gemak en de smaken van vloeibare collageen drankjes ideaal. Anderen vinden het lekker om een potje collageen bij hun blender te zetten en het toe te voegen aan hun dagelijkse smoothies of naast de Senseo voor de ochtendkoffie. Wat je ook beslist, je gewrichten, huid en haar zullen je dankbaar zijn.  

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

Ons product is: √  100%…

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt.