5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Tips om sneller te herstellen na het sporten

Als je regelmatig in de sportschool te vinden bent is het essentieel om tussen trainingen goed te herstellen. Om je spieren gezond en sterk te houden om optimaal te kunnen presteren is niet alleen het soort training dat je doet belangrijk, maar ook het herstel. Wat er precies gebeurt met je spieren tijdens het trainen en tijdens het herstel proces vertellen we je hieronder. Inclusief tips om je herstel te optimaliseren. Zo benut je optimaal je herstelperiode, kun je vervolgens efficiënter trainen en zie je sneller resultaat!

Wat gebeurt er met je spieren tijdens en na het sporten?

Tijdens het trainen ben je continue bezig met het aan- en ontspannen van je spieren. Dit zijn doorgaans zwaardere oefeningen met meer weerstand dan dat je in je dagelijkse beweging uitvoert. Hierdoor moeten je spieren harder werken dan je gewend bent en dus stevig aanspannen. Tijdens het trainen ontstaan er hele klein scheurtjes in je spieren. In rust is je lichaam druk bezig om deze haarscheurtjes te herstellen. Dit doet je lichaam door meer spierweefsel aan te maken, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je meer spiermassa krijgt!

Waarom is herstel of rust tussen trainingen belangrijk?

Om je spieren na de training te herstellen is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Rust is essentieel omdat:

 • Je hiermee je spieren de tijd geeft om de kleine scheurtjes te herstellen
 • Je hiermee je spiermassa in stand houdt of groter kan laten worden
 • Je jezelf niet overwerkt, en zo blessures en uitputting voorkomt
 • Je na het rusten weer voldoende kracht hebt voor de volgende training

Hoe kun je sneller herstellen?

Een aantal makkelijke en gratis manieren om je herstel te optimaliseren zijn:

 • Voldoende water drinken om het vocht dat je tijdens het sporten verliest aan te vullen.
 • Lichte oefeningen doen op rustdagen zoals wandelen of stretch oefeningen. Zo houd je je lichaam soepel.
 • Gebruik een foam roller of tennisbal om stramme spieren te masseren. Hiermee bevorder je de bloedsomloop en daarmee het herstel van je spieren!
 • Zorg voor de juiste voeding met voldoende koolhydraten en eiwitten.

Supplementen voor een extra boost tijdens het herstel

Als je het lastig vindt om met je dieet voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen kun je supplementen nemen. Een van de beste supplementen is collageen. Collageen is een uniek eiwit dat een belangrijke rol speelt bij het gezond houden van je botten gewrichten en spieren. Collageen vormt 30% van het totale eiwit gehalte van je lichaam en als sporter heb je hier nog meer van nodig dan mensen die niet sporten. Collageen zit van nature in dierlijke producten zoals eieren, vlees en vette vis. Het kost je lichaam veel moeite om collageen uit voeding op te nemen en te verwerken. Daarnaast moet je grote hoeveelheden dierlijke producten eten en dit is niet voor iedereen wenselijk of haalbaar. Veel mensen kiezen daarom voor een collageen supplement om toch voldoende van dit belangrijke eiwit binnen te krijgen.

Wat is een goed collageen supplement?

Als je overweegt om een collageen supplement toe te voegen aan je dieet kies dan voor gehydrolyseerd collageen poeder type 1. Om deze redenen is gehydrolyseerd collageen poeder beter dan andere vormen van collageen supplementen:

 1. Het is een van de gemakkelijkste manieren om je collageen behoefte aan te vullen.
 2. Gehydrolyseerd collageen poeder is al voor-verwerkt, hierdoor is het gemakkelijker door je lichaam te verteren en op te nemen.
 3. Je hebt in verhouding maar weinig supplement nodig om je collageen behoefte aan te vullen ten opzichte van normale voeding.

Gehydrolyseerd collageen heb je in poedervorm of als kant-en-klaar drankje en is gemaakt op basis van gras gevoede runderen. Een onafhankelijke vergelijking van de beste gehydrolyseerde collageen type 1 supplementen beschikbaar op de Nederlandse markt vindt je op de website InfoFitness.nl.

Conclusie

Als sporter is het essentieel om aandacht te besteden aan de gezondheid van je spieren en herstel serieus te nemen. Bouw hier in je trainingsschema dus ook voldoende tijd voor in! Bevorder je herstel met bovenstaande tips zodat je tijdens de volgende training weer optimaal kunt presteren!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found