5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Wat is erwten proteïne

Erwten ei

Het menselijk lichaam heeft vele voedingsstoffen nodig. Eiwit helpt bij het ontwikkelen, het groeien en ook het herstellen van het lichaam. Hierdoor is het een van de belangrijkste voedingsstoffen. Erwten eiwit is een populaire vegetarische bron van eiwit en wordt vaak verkocht in poedervorm. Het wordt gewonnen uit groene en gele spliterwten. Deze zitten boordevol voedingsstoffen en ze zijn een goede bron van hoge kwaliteit eiwitten en ijzer. In 100 gram verse groene erwten zit bijvoorbeeld zeker 4,9 gram eiwit. Dit een van de redenen waarom het gebruikt wordt om eiwitpoeder van te maken. Vaak wordt dit poeder gebruikt als een eiwitbasis om veganistische voedingsmiddelen van te maken.

Erwten eiwit goed voor spieren
Erwten eiwit poeder is een bron van eiwitten. Ze bevatten vele aminozuren zoals leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en zorgen voor het herstel evenals het behouden van spieren. De aminozuren zijn erg belangrijk voor spiergroei doordat ze spierafbraak helpen te verminderen. Omdat het eiwit ongeveer 9% leucine bevat wordt de opbouw van spieren juist gestimuleerd. De erwten eiwitten zijn ook de bouwstenen voor de hardere weefsels in het lichaam zoals onder andere de botten en hierdoor behoren ze tot de noodzakelijke voedingsstoffen binnen een dieet.
Doordat erwten eiwit lang een verzadigd gevoel geeft, draagt het bij aan het behalen en/ of behouden van een gezond gewicht.  Deze veelzijdige eiwitbron kan om het eiwitgehalte te verhogen eenvoudig toegevoegd worden aan shakes en smoothies.

Plantaardig eiwit
Voor vegetariërs en veganisten is erwteneiwit een erg populair alternatief geworden voor de meer gangbare dierlijke eiwitpoeders. Ook personen met een lactose-intolerantie kiezen voor deze optie als alternatief voor de eiwitpoeders wei en caseïne, deze zijn namelijk melk gebaseerd. Doordat erwteneiwit hypoallergeen is, zal de kans klein zijn dat er een allergische reactie ontstaat.

Met name voor bodybuilders en fanatieke kracht- en duursporters is het, omdat het een compleet aminozuurprofiel bevat, een van de meest geschikte plantaardige eiwitbronnen. Het is voor het eiwitrijke dieet een snelle en gezonde boost. De aminozuren (BCAA’s) die enorm belangrijk zijn voor de spiergroei zijn volop aanwezig. Er zitten bijna evenveel aminozuren in erwten eiwit als in de welbekende wei. Als extra voordeel komt er bij kijken dat het minder snel verteerd wordt dan wei, maar wel nog steeds sneller dan caseïne. Het is daarmee een geschikte bron van eiwitten die op elk willekeurig moment van de dag genomen kunnen worden om de spiereiwitsynthese mede te stimuleren.

Erwten eiwit is een goede aanvulling op een dieet met als doel af te vallen. Het bevat behoorlijk veel arginine. Arginine is een semi-essentieel aminozuur dat een positieve werking heeft op vele verschillende stofwisselingsprocessen. Het is geen BCAA, maar heeft ondanks dat wel een goede impact op de vetverbranding. Daarom wordt erwteneiwit ook vaak door niet- vegetariërs of veganisten gebruikt.

Voor iedereen die de eiwitinname graag wil verhogen is erwteneiwit een hoogwaardige en eenvoudig verteerbare optie. Het is een veganistische optie en zit boordevol aminozuren en ijzer die een goede impact hebben op de spiergroei. Het verminderd de stress op de spieren die ontstaan is door grote inspanning. Het helpt mee aan een een langer verzadigd gevoel waardoor het een supplement is waar velen baat bij kunnen hebben. Vegetariërs, veganisten, gluten en zuivelvrij. 

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found