5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Wat is beter voor een jonge gezonde huid: hyaluronzuur of collageen?

Hyaluronzuur en collageen zijn beiden belangrijke onderdelen van onder andere een jonge gezonde huid. Eenvoudig gezegd zorgt hyaluronzuur voor de hydratatie en het volume van de huid. Collageen is een eiwit dat de structuur en stevigheid bevorderd. Het zijn geen stoffen die met elkaar vergeleken kunnen worden omdat ze elkaar juist aanvullen.

De stof hyaluronzuur wordt door het lichaam zelf geproduceerd. Het is het meest belangrijke onderdeel voor de vochthuishouding. Hyaluronzuur is in staat om 500 keer het eigen volume aan vocht vast te houden. Dit helpt mee aan het soepel houden van gewrichten en kraakbeen. Daarnaast zorgt het ook voor een soepele en veerkrachtige huid. Bijna de helft van alle hyaluronzuur in het lichaam zit in de huid. Doordat de huid met behulp van deze ‘vuller’ voldoende vocht vasthoudt blijft hij een gezonde structuur behouden. Het helpt uitdroging voorkomen, beschermd de huid letterlijk tegen een stootje en zorgt voor een snel herstel van wonden. Een goed gehydrateerde huid is eveneens goed beschermd tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Door de juiste volume blijven rimpels en andere fijne lijntjes onopgemerkt.

Evenals collageen neemt de stof hyaluronzuur steeds meer af naarmate men ouder wordt. Dit is daarom vaak de oorzaak van een nog drogere huid op latere leeftijd. Een betere omschrijving zou vochtarme huid zijn. Door ‘extra’ hyaluronzuur op de huid te smeren zal de huid meer vocht vasthouden. Hiermee wordt voor een betere hydratatie gezorgd en zullen de fijne plooitjes beter opgevuld worden. Dit kan bereikt worden met een gezichtscrème of een cosmetische filler. Deze laatste wint veel populariteit tegenwoordig.

Wanneer er gekozen wordt voor het topicaal aanbrengen van hyaluronzuur is het belangrijk dat er een goede huidreinigingsroutine aan vooraf gaat. Een paar druppels serum aanbrengen op een vochtige huid zorgt veelal voor het beste resultaat. De vochtige huid zorgt ervoor dat de hyaluronzuur sneller en beter zal worden opgenomen door de huid. Door daarna een goede vocht inbrengende crème aan te brengen wordt het serum ingesloten. Op deze manier kunnen de voordelen de hele dag doorwerken. 

Er wordt aangenomen dat het oraal innemen van hyaluronzuur voordelig effect heeft bij artrose, slapeloosheid en fibromyalgie. De orale inname neemt daardoor andere voordelen met zich mee dan enkel het gebruik van een serum op het gezicht en in de hals.

Beide organische stoffen, collageen en hyaluronzuur, die in het menselijk lichaam worden aangetroffen hebben verschillende eigenschappen, functies en voordelen, maar beiden zijn gerelateerd aan de huid en kunnen helpen om een jeugdige en gezonde huid te behouden. Hierbij zijn voedingssupplementen de meest gebruikte vorm van toediening van collageen en is het topicaal aanbrengen de meest gebruikte vorm van toediening van hyaluronzuur voor het snelste en beste resultaat.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found