5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Sterke nagels krijgen tips

Breken je nagels snel af? Ontstaan er vaak scheurtjes of rafels aan je nagels en nagelriemen? Of heb je het idee dat je nagels maar heel langzaam groeien? Broze en dunne nagels zijn vaak een teken van een te kort aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en eiwitten. Gelukkig zijn er manieren om je nagels van binnenuit te versterken! Hieronder lees je welke voedingsstoffen essentieel zijn voor sterke nagels.

Essentiële voedingsstoffen voor sterkere nagels

Deze voedingsstoffen spelen een belangrijke rol bij het krijgen van sterke nagels:

  1. Vitamine D helpt bij het opbouwen van sterke botten en nagels. Ga dus regelmatig naar buiten voor een Vitamine D boost!
  2. Keratine is één van de eiwitten die essentieel is voor gezonde en sterke nagels. Je nagels bestaan voornamelijk uit keratine, zorg er dus voor dat je hier voldoende van binnenkrijgt!
  3. Collageen is een ander eiwit dat een belangrijke rol speelt bij het sterk houden van je nagels. Collageen zorgt ervoor dat je nagels sneller groeien en minder broos zijn.  
  4. Vitamine C houdt je nagelriemen gezond én speelt een essentiële rol in het opnemen van collageen.

De invloed van collageen op je nagels

Collageen is één van de belangrijkste bouwstenen van gezonde nagels. Dit eiwit maak je van nature aan, maar naarmate je ouder wordt neemt de natuurlijke collageen productie van je lichaam af. Te weinig collageen zorgt voor broze nagels die snel afbreken. Als je voldoende collageen binnenkrijgt zullen je nagels sneller groeien en minder broos zijn.

Voeding die rijk is aan collageen

Als je voldoende collageen uit je voeding wilt halen is het belangrijk de volgende dingen regelmatig te eten:

  • Peulvruchten, tomaat en rode paprika
  • Eieren
  • Vette vis
  • Bottenbouillon
  • Kip en biefstuk

Het collageen in deze voedingsmiddelen moet door je lichaam nog afgebroken worden. Tijdens dit proces gaat veel collageen verloren, waardoor je meer vlees of collageenrijke producten moet eten dan je in eerste instantie misschien denkt.

Collageen supplementen voor sterke nagels

Vind je het lastig om je dieet zo aan te passen dat je voldoende collageen binnenkrijgt? Dan zijn collageen supplementen een uitkomst! De eerste resultaten van wetenschappelijke onderzoeken zijn veelbelovend (bron). Collageen supplementen zijn vaak gemaakt op basis van gras gevoede runderen. Een voordeel is dat deze collageen supplementen gehydrolyseerd zijn, wat betekent dat je lichaam minder moeite hoeft te doen om het collageen op te nemen. Het is bij wijze van spreken voor verteerd. Wil je collageen supplementen gaan slikken? Zorg er dan in ieder geval voor dat je voor gehydrolyseerd poeder kiest, dit neemt je lichaam het beste op.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found