5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Voordelen van Erwten eiwit

Heb je moeite om voldoende eiwitten binnen te krijgen? Of heb je een verhoogde behoefte aan eiwitten? Met eiwitpoeder vul je gemakkelijk je dieet aan en krijg je voldoende eiwitten binnen. Maar wat is een goed volwaardig eiwitsupplement? En zijn er ook vegetarische of veganistische eiwitpoeders? Probeer eens erwten eiwitpoeder! Eén van de meest gangbare eiwitpoeders is whey eiwitpoeder, maar dit is niet voor iedereen een optie. Een goed alternatief is een plantaardig erwten eiwitsupplement. Lees verder als je meer wilt weten over wat erwten eiwit is, waarom je dit zou willen gebruiken en hoe het verschilt met andere eiwit supplementen.

Waarom zijn eiwitten belangrijk?

Eiwitten zijn essentieel voor gezonde en sterke spieren. Als je voldoende eiwitten binnenkrijg merk je dat je beter kan presteren tijdens het trainen én dat je spieren zich sneller herstellen. Als je (intensief) sport ben je waarschijnlijk ook bezig met je voedingspatroon. Het is belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen die je ondersteunen bij het halen van jouw sportieve doelen. Het kan lastig zijn om alleen met een dieet genoeg eiwitten binnen te krijgen. Eiwitsupplementen kunnen daarom een goede en gezonde aanvulling zijn.

Alle eiwitten die het lichaam nodig heeft zijn opgebouwd uit verschillende soorten aminozuren. Van de 20 aminozuren worden er 9 beschouwd als ‘essentieel’, dit zijn aminozuren die het lichaam niet zelf aanmaakt en die we uit onze voeding of supplementen moeten halen. Let er bij het kopen van eiwitsupplementen op dat deze in ieder geval alle 9 essentiële aminozuren bevat.

Waarom zou je eiwit supplementen nemen?

Het nemen van eiwitsupplementen ondersteunt je om genoeg eiwit binnen te krijgen. Mensen nemen om verschillende redenen eiwit supplementen:

 • Als het niet lukt om met een gewoon dieet voldoende eiwitten binnen te krijgen
 • Bij een verhoogde behoefte aan eiwitten vanwege een intensief sportregime
 • Als basis van een gezonde snack die laag aan calorieën is en toch goed vult

Verschillen tussen erwten eiwit en andere eiwitsupplementen

Er zijn verschillende soorten eiwitsupplementen die allemaal van een andere bron komen. Zo zijn er eiwitsupplementen op basis van dierlijke bestanddelen, zoals whey, of plantaardige eiwitpoeders zoals erwten eiwitpoeder. Erwteneiwit verschilt van andere eiwitpoeders:

 • Erwten eiwit is volledig plantaardig en bevat geen dierlijke bestanddelen
 • Geschikt voor vegetariërs, veganisten of mensen die meer plantaardig willen eten
 • Ook geschikt voor mensen die een Paleo dieet volgen
 • Erwteneiwit is vaak gluten- en lactosevrij dus zeer geschikt voor mensen met voedselintoleranties
 • Erwteneiwit is vezelrijk en gemakkelijk te verteren
 • 100% natuurlijk en zonder conserveringsmiddelen of onnodige toevoegingen
 • Erwteneiwit poeder bevat alle negen essentiële aminozuren en is in sommige gevallen verrijkt met andere vitaminen en mineralen voor een zo compleet mogelijk supplement. 

Voor wie is Erwten eiwit poeder geschikt?

Erwten eiwitpoeder is voor iedereen geschikt die behoefte heeft om de eiwitinname te verhogen. Voor sporters is het essentieel om voldoende eiwitten binnen te krijgen voor de instandhouding of groei van de spiermassa. Erwteneiwit is daarnaast een goed alternatief voor mensen die voedselintoleranties hebben en mensen die een plantaardig dieet volgen.

Uniek eiwitpoeder voor sporters

Als je op zoek bent naar een volwaardig supplement dat speciaal voor sporters is ontwikkeld is gehydrolyseerd collageen met erwteneiwit poeder een goede optie. Dit erwteneiwit poeder is verrijkt met collageen, Vitamine C en Vitamine D. De combinatie van collageen eiwit en erwten eiwit is een unieke samenstelling en zorgt voor:

 • Groei en instandhouding van de spiermassa
 • Gezonde en soepele gewrichten
 • Sneller en beter herstel na het sporten

Voordat je begint met supplementen is het belangrijk om te weten wat jouw eiwit behoefte is. Als je weet wat jouw lichaam nodig heeft kun je vervolgens eiwitsupplementen toevoegen. Dit supplement is verrijkt met vanille of aardbeiensmaak en is gemakkelijk toe te voegen aan yoghurt of melk voor een lekker ontbijt of tussendoortje. Daarnaast is het vrij van onnodige toevoegingen en conserveringsmiddelen. Let op dat het gehydrolyseerd collageen en erwteneiwit poeder niet geschikt is voor veganisten vanwege het toegevoegde collageen. Daarnaast is een supplement een goede aanvulling op je dieet, maar geen vervanging voor een volwaardig en evenwichtig voedingspatroon. 

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found