5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Sneller rimpels door suiker? Wij vertellen de waarheid!

Suiker en rimpels

Houdt u ook zo van zoetigheid en bent u benieuwd of u sneller rimpels door suiker krijgt? In dit blog van Vital Supply vertellen wij u precies hoe het zit. U ontdekt wat het eten van suiker met uw huid doet en tevens bieden wij u handige tips. Lees snel verder en kom de waarheid te weten!

Suiker, is dat echt ongezond?

Er zijn vele onderzoeken gedaan naar de invloed van suiker op het menselijk lichaam. Hieruit blijkt dat suiker een zeer verslavende stof is en daarbij zelfs schadelijk is voor uw lichaam. Nadat u suiker gegeten heeft, voelt u uzelf een poosje goed. Suiker maakt namelijk dopamine aan, wat ook wel bekend staat als een stof die voor een gelukkig gevoel zorgt. Krijgt u een tijdje geen suiker binnen, dan treden er ‘afkickverschijnselen’ op. Het beste is dan ook zo weinig mogelijk suiker te gebruiken.

Welke invloed heeft suiker op uw huid?

Suiker heeft geen voordelen voor uw huid en zorgt er inderdaad voor dat u sneller rimpels krijgt. Het suiker hoopt zich op en hecht zich aan de aanwezige eiwitten in uw huid. Eiwitten staan bekend als de bouwcellen van ons weefsel. Collageen en elastine zorgen ervoor dat uw huid stevig en elastisch blijft. Door veelvuldig suiker te gebruiken, worden het collageen en de elastine onbruikbaar. Dit wordt ook wel glycatie genoemd. Ten gevolge hiervan krijgt u meer rimpels en verliest uw huid aan elasticiteit. Ook kan teveel suiker zorgen voor cellulite en DNA-schade.

Krijgt u van suiker ook acne?

Geraffineerde suiker zorgt er tevens voor dat acne getriggerd wordt. Enkelvoudige koolhydraten worden snel door de bloedbaan opgenomen, wat ervoor zorgt dat uw bloedsuikerspiegel stijgt. Ook uw insuline productie zal toenemen. Een hoge concentratie hiervan zorgt sneller voor acne. De suiker tast het immuumsysteem in uw darmen aan, wat ontstekingsreacties in uw huid veroorzaakt. Denk aan acne, eczeem, psoriasis en rosacea. Laat chips, wit brood en suikerrijke dranken dan ook het liefst staan.

Wat kunt u het beste eten tegen rimpels?

Om rimpels optimaal tegen te gaan, kunt u het beste zorgen voor voldoende antioxidanten in uw basisvoeding. Denk aan avocado’s, groene thee, blauwe bessen en walnoten. Tevens zijn vitamine B1, B6, C en E onmisbaar voor een gezonde en stralende huid. Ga voor een goede balans tussen Omega 3 en Omega 6. Heeft u ook al eens aan collageen poeder gedacht? Dit is makkelijk inneembaar met een kop koffie en helpt rimpels tevens van binnenuit tegen te gaan. Vraag onze specialisten om meer informatie!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found