5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

4 vragen aan triathleet Tim den Braber (19)

Drie verschillende sporten in een zo kort mogelijke tijd afleggen: bij triathlon is er geen tijd te verliezen. Je moet goed kunnen zwemmen, fietsen én lopen. Volgens Tim zijn alle drie de sporten leuk, maar als je ze achter elkaar doet, geeft dat een kick. We stellen hem 4 vragen!

Vertel op, hoe vaak train je? En let je veel op je voeding?

“Ik train nu ongeveer 15-24 uur per week. Het ligt een beetje aan de periode. Ik let zeker op mijn voeding! Zo eet ik bijvoorbeeld geen chocolade of pindakaas op brood, omdat hier veel vet in zit. Na het triathlonseizoen ga ik wel weer lekkere dingen eten, maar altijd met mate. Ook neem ik vitaminepillen. Vooral ijzer, want daar heb ik een tekort aan. Na een training neem ik meestal collageen en Whey eiwit om het herstel te bevorderen.”

Collageen kun je goed mixen met Whey eiwit! Wanneer kwam je in aanraking met Vital Supply?

“Mijn moeder heeft op een beurs een keer drie potjes gekocht voor mij. Hierna ben ik het gaan gebruiken en na ongeveer twee weken merk je dus echt verschil. Mijn spieren herstellen gewoon sneller na het gebruik van collageen. Ik neem het inderdaad in combinatie met Whey eiwit, maar ook door de koffie vind ik het lekker.”

We zagen dat je ooit bent begonnen met schaatsen. Wanneer switchte je naar triathlon?

“Ho, je vergeet nog één ding! Ik heb van mijn vierde tot mijn vijftiende gevoetbald. Op mijn elfde ben ik gaan schaatsen, maar daar bleek ik geen toptalent in te zijn. Ik was een gemiddelde schaatser. Uiteindelijk moest ik voor één ding gaan kiezen, en toen kwam ik op triathlon. Want daar komt meer bij kijken dan alleen hard zwemmen, fietsen of lopen. En dat maakt het juist leuk.”

Wat is je goal voor de toekomst?

“Meedoen in de World Triathlon Series! En uiteindelijk meedoen aan de Olympische Spelen. Er is alleen één ‘probleem,’ ik ben namelijk echt een duurpersoon en geen sprinter. Daarom werk ik nu hard om meer snelheid te krijgen. Mijn eerstvolgende doel is hoge ogen gooien op het NK Olympische Afstand (1500m zwemmen, 40km fietsen, 10km lopen). De top 30 is mijn streven! Over tien jaar hoop ik echt deel te kunnen nemen aan het WK Ironman in Hawaii. Maar eerst nog even focussen op kortere afstanden. Deze doelen zijn natuurlijk nog geen zekerheidheid – elk niveau is heel hoog. Ik ga in ieder geval alles geven om dit te kunnen bereiken!”

 

Tim houdt alles bij op zijn website, www.timdenbraber.nl. Check it out!

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found