5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Collageen voor spieren

Naast de cosmetische voordelen die collageen met zich meebrengt wordt het ook veel gebruikt door sporters voor het vergroten van spiermassa. Het heeft een positieve impact op de spieren voor, tijdens en na het sporten. Daardoor heeft het veel aan populariteit gewonnen in de laatste jaren onder professionele en amateur sporters.

Het woord collageen komt van het Griekse woord ‘kolla’, dit betekent lijm. Collageen werkt als lijm doordat de sterke vezels veel in het lichaam bij elkaar houdt. Spieren, botten, pezen, gewrichtsbanden, organen en de huid. Ongeveer een derde van de eiwitten in het lichaam staat uit collageen. Er zijn maar liefst 16 verschillende soorten collageen en daarvan zijn 80% – 90% type I, II en III die allen een andere rol hebben in het lichaam. Type I bouwt huid, botten, pezen en ligamenten op. Type II helpt bij het maken van kraakbeen en type III helpt bij het creëren van spieren en bloedvaten. Het is een belangrijk onderdeel van spierweefsel en daarmee een belangrijke bouwsteen voor de opbouw en het herstel van spieren.

Veel bodybuilders, gewichtheffers en fanatieke sportschoolbezoekers nuttigen een eiwitrijke snack of drinken een eiwitshake vlak na het sporten. Deze eiwitten dragen bij aan een voorspoedig spierherstel en stimuleert de groei van nieuw spierweefsel.

Collageen is eiwit en daarmee een belangrijk onderdeel voor het opbouwen van spierweefsel. Het bevat onder andere arginine en glycine, twee aminozuren die gebruikt worden om creatine aan te maken. Creatine staat erom bekend dat het een extra boost geeft om door fysiek zware trainingen heen te komen. Hierbij is te denken aan bijvoorbeeld enorm intensieve intervaltraining. Door deze extra boost van de creatine zijn de trainingen efficiënter en wordt er meer spiermassa opgebouwd.

Hoe werkt de spieropbouw met behulp van collageen

De combinatie van veel eiwitinname en krachttraining is een efficiënte methode om spiermassa te vergroten en vetopslag te verminderen. Tijdens intensieve krachttraining scheuren de spiervezels, dit is het moment waarop spiergroei begint. Door de weerstandstraining scheuren de spieren en worden ze afgebroken. De vezels worden daarna met behulp van de juiste eiwitten zoals collageen hersteld en vergroot. Hierdoor ontstaan er grotere en sterkere spieren.

Ook bij het proberen om extra gewicht te verliezen werkt deze methode. Het is belangrijk om te werken aan het opbouwen van spiermassa en het vergroten van kracht. Spierweefsel kan meer calorieën verbranden dan vet, dit resulteert in een verhoogde stofwisseling en uiteindelijk nog meer vetverbranding.

Er zijn verschillende studies die hebben aangetoond dat inname van collageen peptide supplementen in combinatie met weerstandstraining de spiermassa en kracht verbeteren. Daarnaast heeft onderzoek bevestigd dat collageen supplementen goed zouden kunnen helpen om de spiermassa te vergroten bij mensen met sarcopenie. Deze term wordt gebruikt voor het verlies van spiermassa dat optreedt naarmate men ouder wordt. Hierbij zijn onderzoeken uitgevoerd met oudere mannen en jongere mannen afzonderlijk van elkaar om de impact van leeftijd en daarbij behorende collageen afname mee te nemen.

Doordat eiwit een belangrijke bijdrage levert aan spieropbouw worden veel collageen supplementen ingenomen door sporters. Het is een efficiënte manier om snel spiermassa te vergroten en collageen supplementen zijn op verschillende manieren makkelijk te verkrijgen en in te nemen.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found