5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Gehydrolyseerd rundercollageen

Een van de meest gebruikte bronnen van collageen is die afkomstig van rund. Wanneer de runderen verwerkt worden voor de vleesproductie worden de botten en de huid gebruikt om gelatine, collageen eiwitten, van te maken. Het wordt gewonnen uit pezen, botten, kraakbeen en huid van de runderen. Het collageen dat uit dit restafval gewonnen wordt, vormt gelatine nadat het is uitgekookt. Dit kan daarna vermalen worden tot collageen poeder. Door middel van hydrolysatie gaat de verwerking van de gewonnen eiwitten nog een stap verder.  De gelatine wordt behandeld met hitte en speciale enzymen. Deze enzymen worden proteasen of peptidasen genoemd en zorgen voor de afbraak van collageen. Deze afbraak zorgt op zijn beurt weer voor de vorming van collageen peptiden, beter bekend als gehydrolyseerd collageen. Doordat peptiden een laag molecuulgewicht kennen, kan het eenvoudig door het lichaam opgenomen worden. Het is op te lossen in water waardoor de inname eenvoudiger is.

De voordelen van rundercollageen

Er zitten veel gezondheidsvoordelen aan rundercollageen. Het helpt onder andere mee aan een betere gezondheid van het darmstelsel. Rundercollageen bevat onwijs veel glutamine. Het aminozuur glutamine heeft de eigenschap om kleine gaatjes die in de darmwand zijn ontstaan te kunnen repareren. Hierdoor draagt het bij aan het tegengaan van symptomen van een lekkende darm. Rundercollageen kan de aanmaak van nieuw kraakbeen stimuleren. Naast het bevorderen en vergroten van spierkracht, verminderd het pijn in de gewrichten. Dit is de reden waarom het helpt aan een snel en goed herstel na intensieve sporttrainingen en wedstrijden.

Viscollageen als alternatief

Viscollageen wordt gewonnen uit de huid en de graat van vissen en de productie is hetzelfde als het winnen van rundercollageen. Viscollageen kent dezelfde voordelen als runder collageen v.w.b. het versterken van botten, gewrichten en kraakbeen. Een nadeel is dat mensen vaker last hebben van een vis- en schaaldieren allergie dan een allergie voor rund. In het geval van een zeevoedsel allergie kan beter gekozen worden voor de rundercollageen om allergische reacties te voorkomen. Een andere bijkomstigheid is dat viscollageen een grote hoeveelheid calcium bevat. Hoewel calcium niet slecht is, kan de grote hoeveelheid van viscollageen leiden tot hypercalciëmie. Dit zou in enkele gevallen nierstenen of verkalking van de bloedvaten kunnen veroorzaken.

Aangezien gehydrolyseerde collageen supplementen weinig bijwerkingen hebben en er vrijwel geen nadelige effecten bekend zijn, is het een eenvoudig in te nemen product. Huid, gewrichten en botten zullen hier alleen voordeel uit halen. Hoewel vis- en rundercollageen weinig van elkaar verschillen, blijkt voor velen de rundercollageen de veilige en meest smaakvolle variant.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found