5/5

Uitstekend (9.6 uit 229 beoordelingen)

Gratis verzending vanaf €45,-

Profiteer van bundelkorting tot 15%

Voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden

Vis collageen poeder

Als gevolg van een vermindering van de aanmaak van collageen treden de eerste rimpels vaak op. Vervelend natuurlijk, daarom gaan veel mensen op zoek naar een alternatief. Er zijn allerlei soorten collageen te krijgen, maar wat is nu het beste? Alvorens je een bepaald type collageen gaat kiezen, is het goed om te weten dat dit een dierlijk product is. Vandaar dat veel soorten collageen worden verkregen van dieren. Het is ook daarom dat het eten van vlees en vis de collageen huishouding van het lichaam verbeterd. Al zijn er nog heel wat andere soorten voeding die je kunt eten die positieve gevolgen hebben voor het produceren van collageen.

Alleen de juiste voeding is vaak echter niet genoeg. Het is lastig om altijd precies op te letten wat je eet. En het is saai om altijd maar hetzelfde te eten. Daarom kijken veel mensen naar andere opties. Zoals bijvoorbeeld vis collageen poeder of rundercollageen. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee en hoe weet je wat het beste is voor jou? Dat gaan we gelijk even uitzoeken natuurlijk.

Verschillen tussen vis- en rundercollageen

Er bestaan verschillende soorten collageen. Deze worden vaak verkregen uit de weefsels, huid en de botten van dieren. Zowel viscollageen als rundercollageen worden veel gebruikt en de werking is nagenoeg hetzelfde. Het zorgt allebei voor een gezondere huid met minder rimpels, wat uiteraard ook de reden is dat de meeste mensen ervoor kiezen collageen supplementen te nemen. Ook ontlopen ze elkaar qua opneembaarheid weinig. Rundercollageen wordt echter toch het meeste gebruikt. Dan rijst de vraag waarom dit zo is, als de effecten en opneembaarheid elkaar niet of nauwelijks ontlopen.

Waarom rundercollageen

Bij het kiezen voor een bepaalde soort collageen is het allereerst belangrijk om voor een gehydrolyseerde optie te kiezen. De reden daarvoor is vrij simpel, dit zorgt namelijk voor een betere opneembaarheid, en dus voor een betere werking. Mensen met een vis- en schaaldieren allergie doen er sowieso beter aan om voor rundercollageen te kiezen. Wanneer ze voor viscollageen kiezen kunnen ze hier namelijk veel problemen mee ervaren. Vis een schaaldieren allergie komt beduidend vaker voor t.o.v. rund allergie. Sterker nog, vis en schaaldieren staan beide in de top 8 voedingswaren waar mensen allergisch voor kunnen zijn.

Alle collageen producten van Vital Supply zijn daarom gebaseerd op rund, zodat dit probleem al gelijk voorkomen kan worden.

Trending producten

Onze meestverkochte producten op dit moment, ontdek het zelf en bestel.

No products found